EU denuncia la doble vara de mesurar del PP a l’hora de concedir ajudes dirigides a cobrir necessitats urgents dels municipis

Pérez: “Mentre Asp deixa d’ingressar 200.000 euros, Calp rep més de 2’5 milions en subvencions nominals”

La diputada provincial d’EUPV en la Diputació d’Alacant, Raquel Pérez, ha posat en evidència hui les conseqüències que patiran alguns municipis alacantins pel rebuig del president de la Corporació Provincial, César Sánchez, de no adherir-se al Fons de Cooperació Autonòmic. En concret, Pérez s’ha referit a la localitat d’Asp, que va visitar ahir acompanyada de l’alcalde Antonio Puerto, i al fet que la mateixa deixarà d’ingressar 200.000 euros que anirien directament a injectar-se en el capítol 2 del seu pressupost municipal, és a dir, “la disposició d’aquest capital podria emprar-se en les seues necessitats més apressants”.

En la visita que va realitzar ahir la dirigent de la formació d’esquerres a aquest municipi de la comarca del Mitjà Vinalopó va poder comprovar ‘in situ’ la situació del pavelló poliesportiu, entre altres necessitats. “Es tracta d’una instal·lació on la seua màxima urgència és realitzar un tancament lateral, doncs el vent i la pluja impedeixen als esportistes utilitzar aquestes instal·lacions en els mesos de més fred”, ha explicat Pérez, qui ha agregat que, a més, aquest poliesportiu és utilitzat no solament pels veïns d’Asp sinó que moltes persones de la comarca ho gaudeixen habitualment.

No obstant açò, el més urgent és la infraestructura d’adequació de la carretera que uneix la població amb Elx-Crevillent-la Romana-El Hondon-Novelda-Montfort, amb una gran afluència de trànsit i que serveix de circumval·lació de la localitat a vehicles de gran tonatge de la indústria de les zones dels voltants. “Aquesta intersecció necessita una rotonda per a poder descongestionar i agilitar el tràfic que en les hores puntes arriba a registrar retencions de fins a dos quilòmetres”, ha indicat la diputada provincial.

“Serà una casualitat que precisament aquestes dues actuacions que són necessàries per al municipi d’Asp, el president de la Diputació d’Alacant sí que les haja realitzat a Calp, localitat de la qual és alcalde, després de destinar en dues subvencions nominals més de 2’5 milions d’euros?”, s’ha preguntat la diputada.

Cal recordar que EUPV va oferir a l’equip de Govern de la diputació diverses alternatives al Fons de Cooperació Autonòmic. En concret, la diputada alacantina ha assenyalat que les opcions del grup provincial es referien a la possibilitat de transferir competències impròpies de la Diputació cap a la Generalitat Valenciana o, d’altra banda, minorar diverses partides fins a arribar a la creació d’una reserva dels 13’7 milions que implementarien aquest Fons.

No obstant açò, “el PP ni va donar suport ni va negociar cap d’elles i, a més, dilluns passat, recolzant-se en el vot d’un trànsfuga, van aprovar els pressupostos definitivament, deixant als municipis alacantins orfes d’aquesta injecció de capital”, ha indicat Raquel Pérez., qui ha afegit que des d’EUPV “lamentem aquesta errònia decisió del PP, doncs estan anteposant les seues lluites polítiques enfront de la Generalitat a costa dels alacantins i alacantines”.

Show More

Related Articles

Back to top button