Rodríguez: “Ens sembla un text massa ambiciós que esperem que no es quede en una simple declaració d’intencions”

EUPV demana passar “de les paraules als fets”

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha realitzat hui una valoració de l’actualització del Pacte del Botànic, signat ahir per PSPV, Compromís i Podem, en assenyalar que el text “es queda una altra vegada en bones intencions encara que ens falta veure com es van a concretar aquestes propostes tan ambicioses”. Per a Rodríguez, “moltes de les mesures de l’anterior acord s’han quedat en paper mullat pel que no entenem com es van a posar en marxa les 201 incloses en el nou document”. Entre els temes encara pendents d’anterior Acord destaquen la RTVV i la reforma de la Llei Electoral Valenciana.

Així mateix, el dirigent de la formació d’esquerres ha indicat que encara que cal seguir apostant per la lluita contra la infrafinanciació i el deute històric i, sobretot, per les inversions pendents pel Govern central, “no s’ha de centrar tot en açò sinó que des del Consell cal treballar per a recuperar sobirania econòmica amb mesures com les reformes fiscals ja que, en cas contrari, ens tornarem a quedar en un declaracions de bones intencions sense més”.

En aquest mateix sentit, Rodríguez ha defensat la necessitat d’apostar per una banca pública que, a més, permetria també anar avançant en la creació d’aqueix nou model productiu que permeta el crèdit a les xicotetes i mitjanes empreses, als autònoms i a les famílies que ho necessiten. “Aquestes dues noves mesures són les que ens permetran atendre veritablement les necessitats del poble valencià, garantint els serveis fonamentals i, per açò, demanem passar de les paraules als fets”, ha dit.

Igualment, el coordinador d’EUPV ha tornat a referir-se a la reforma de la Llei Electoral Valenciana. “Encara que no està inclosa en la renovació, es tracta d’un tema pendent de l’anterior que encara no s’ha dut a terme i, per tant, esperem que es convertisca en una de les prioritats del govern autonòmic i que abans que finalitze el present any siga un assumpte resolt”, ha manifestat Rodríguez. “Es tracta d’una qüestió a la què es van comprometre els integrants de l’Acord del Botànic abans de les eleccions i que no es pot demorar més si en els pròxims comicis municipals i autonòmics volem tenir una càmera més plural i representativa de tots els sectors valencians”, ha defensat.

Per a finalitzar, el dirigent d’EUPV s’ha referit a RTVV i ha qüestionat l’actitud de la Generalitat entorn d’aquest assumpte. “Estem veient elements contradictoris, és més, s’estan arribant a reproduir les mateixes declaracions i apostes polítiques que defensava el govern autonòmic dirigit per Alberto Fabra”, ha indicat el coordinador, qui ha afegit que en aquest tema “s’han de marcar diferències i ser un dels eixos fonamentals d’aquest nou Acord durant el període de temps que resta de legislatura”.

Show More

Related Articles

Back to top button