Esquerra Unida demana a Subdelegació de Govern d’Alacant que no autoritze la manifestació convocada per un grup d’extrema dreta a Callosa de Segura

La diputada provincial d’EUPV per Alacant, Raquel Pérez, ha presentat aquest matí un escrit davant la Subdelegació de Govern a Alacant en la qual sol·licita que no s’autoritze la celebració d’una manifestació convocada per un grup d’extrema dreta el pròxim 21 de gener a Callosa de Segura en defensa del monòlit de la Creu dels Caiguts. Així mateix, Pérez també demana que es prenguen les mesures necessàries per a garantir la seguretat dels veïns i veïnes, així com la dels membres de la Corporació.

La dirigent de la formació d’esquerres explica en l’escrit que aquesta mateixa setmana s’ha donat difusió a un cartell per les xarxes socials d’una manifestació en el municipi alacantí de Callosa de Segura organitzada per la falange per al pròxim 21 de gener a les 12h. “En el cartell es diu Frente al terror rojo Callosa Lucha i es demana la derogació de la Llei de Memòria Històrica, i, per tant, estem davant un acte d’exaltació del feixisme, incitació a l’odi, discriminació i violència, delictes arreplegats en el codi penal”, ha explicat.

Cal destacar que aquesta concentració és posterior a la decisió de l’Ajuntament de Callosa de Segura de retirar de la plaça la Creu franquista. Raquel Pérez ha recordat que des de l’aprovació en el ple de la retirada de la Creu alguns edils ja van haver de suportar agressions verbals per part de falangistes, que es van tornar a repetir la nit del 14 de desembre.

“El nostre col·lectiu a Callosa de Segura està patint atacs continus per voler fer complir la Llei de la Memòria Històrica que, recorde, va ser aprovada en 2007 per tots els grups polítics en el Congrés”, ha afirmat la diputada, qui ha afegit que EUPV no suportarà “ni un minut més aquestes agressions i prendrem les mesures que siguen necessàries per a detenir aquest despropòsit antidemocràtic”.

Show More

Related Articles

Back to top button