Esquerra Unida retorna el regal que César Sánchez realitza als diputats alacantins

La diputada provincial d’EUPV per Alacant, Raquel Pérez, ha explicat que ahir va retornar el regal que el president va lliurar després de la celebració del Ple a tots els components de la Diputació d’Alacant per considerar-ho “improcedent i inadequat”. El present amb el qual ha obsequiat enguany César Sánchez als diputats de la Corporació Provincial amb motiu de les festes nadalenca consisteix en un disc dur Toshiba Canvio Basic 1TB, 2.5 polzades, USB 3.0 de color negre i amb un cost aproximat d’uns 60 euros.

Per a Pérez, “la pràctica de fer costosos obsequis als diputats a càrrec dels pressupostos públics no és un bon costum i, per açò, hem retornat immediatament aquest present en entendre que superava els usos habituals, socials i de cortesia, com així ho indica la Llei de Transparència, la qual deixa a l’ambigüitat la cortesia com un regal que es farien en un entorn de treball o per aniversari”.

La dirigent de la formació d’esquerres ha qualificat la decisió del president de la Diputació d’Alacant de realitzar un regal a l’oposició i membres de l’equip de govern amb recursos públics com “un atreviment immoral”. “Tal com està la situació de precarietat laboral haurien de pensar-se dues vegades aquest tipus d’actuacions en les quals el PP se sent tan còmode i habituat”, ha afegit.

La diputada alacantina ha recordat que IU va presentar en 2014 en el congrés una Proposició no de Llei respecte a la regulació de criteris de transparència i dels límits tolerats en els regals i invitacions a càrrecs públics. Alguns ajuntaments com el de Madrid es van acollir voluntàriament a aquesta iniciativa que es va aprovar al novembre de 2015 a través d’un acord pel qual es regula el règim de regals que rebera l’alcaldessa i que no podria sobrepassar l’import de 50 euros, fixant en 150 euros el límit del valor dels regals que poden ser acceptats durant el període d’un any procedents de la mateixa persona física o jurídica.

“Si només comptàrem amb que s’ha realitzat aquest present als diputats, cosa que dubtem molt, el dispendi ascendeix a 1.600 euros, diners que no cal oblidar són procedents de les arques públiques”, ha afirmat, qui ha afegit que EUPV va a demanar un llistat de tots els regals que s’hagen fet o es vagen a fer durant aquestes dates procedents de Presidència.

Show More

Related Articles

Back to top button