Esquerra Unida demana que se li retiren les ajudes a la Fundació Francisco Franco després d’instar a 355 municipis a incomplir la Llei de Memòria Històrica

Sixto: “Convidem a la Fiscalia al fet que òbriga un procediment contra aquesta Fundació i a Rajoy a la reprovació de la seua actitud”

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha reclamat que el Govern central retire qualsevol tipus d’ajuda o subvenció a la Fundació Francisco Franco. “Si fa poc més de 10 dies presentàvem a la Mesa del Congrés dels Diputats una Proposició No de Llei (PNL) reclamant a la Cambra Baixa que reprove qualsevol acte d’enaltiment del franquisme com el que va tenir lloc el passat 2 de desembre a través d’aquesta Fundació, hui anunciem que anem a presentar una altra en la qual sol·licitarem que se li retiren les ajudes que rep de l’Estat després de conèixer que ha enviat una carta a 355 alcaldes de municipis de tota Espanya en les quals els ofereix assessorament i assistència legal perquè no hagen d’aplicar la Llei de Memòria Històrica”, ha anunciat Sixto.

Per a EUPV, les cartes enviades per la Fundació Francisco Franco són un claríssim exemple d’invitació a incomplir la Llei i considerem que es tracta d’una actitud que hauria de ser perseguida per l’administració de Justícia. Per açò, “convidem a la Fiscalia al fet que òbriga un procediment contra aquesta Fundació per aquesta invitació a desacatar la legislació vigent i a seguir mantenint els símbols franquistes dels carrers i edificis públics”, ha assenyalat el diputat valencià.

Així mateix, el dirigent de la formació d’esquerres ha apuntat que una actuació d’aquest tipus “no seria permesa en qualsevol altre país i, no obstant açò, a Espanya el PP segueix sent molt permissiu amb tot el que respecta a aquesta entitat que, cal recordar, va realitzar a principis de mes un acte d’homenatge al dictador que va comptar amb la presència de dos càrrecs públics populars”.

“Es tracta d’una organització amb un caràcter clarament feixista que defensa encara la memòria d’una dictadura que segueix pesant en la memòria col·lectiva del conjunt dels espanyols i, per açò, és necessari que l’equip de govern dirigit per Mariano Rajoy es posicione, reprove les actuacions de la Fundació Francisco Franco i ratifique la condemna del franquisme ja realitzada pel Congrés dels Diputats en 2002”, ha defensat Ricardo Sixto, qui ha afegit que els ciutadans i ciutadanes “no podem finançar una fundació q es dedica a exaltar la dictadura”.

Show More

Related Articles

Back to top button