Rodríguez: “L’accés universal a l’energia hauria d’estar contemplat com un dret humà fonamental”

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, ha anunciat que la formació d’esquerres participarà demà en les diferents manifestacions i concentracions al llarg de tot el País Valencià que han sigut convocades arran de la iniciativa #NoMásCortesDeLuz promoguda per diferents organitzacions i a la qual s’ha adherit Izquierda Unida com a partit polític. “Estem totalment en contra de la política energètica duta a terme pel govern de Mariano Rajoy durant els últims anys com una part més de la seua política ultra liberal de retallades, ja que l’única cosa que ha provocat és aguditzar més la pobresa energètica al mateix temps que incrementava els beneficis de les grans empreses del sector energètic que varen ser prèviament privatitzades pel Govern Aznar”, ha afirmat Rodríguez.

Per al dirigent de la formació d’esquerres, “l’accés universal a l’energia hauria d’estar contemplat com un dret humà fonamental, no obstant açò, el model socioeconòmic dominant en l’actualitat és el capitalisme, que gestiona prioritàriament l’oferta i molt depenent del petroli i, per tant, açò condiciona totes les relacions a escala planetària”.

A Espanya hi ha 7 milions de persones en situació de pobresa energètica, és a dir, amb serioses dificultats per a pagar les seues factures i disposar dels seus serveis mínims d’energia i la principal causa és l’increment continuat dels preus de l’energia i la baixa eficiència energètica dels habitatges. Per açò, “des d’EUPV defensem que s’ha de garantir que cap llar puga ser privat del subministrament bàsic per a cobrir els usos vitals d’una família, condició imprescindible per a acabar amb la pobresa energètica”, ha assegurat David Rodríguez.

Per açò, la formació d’esquerres aposta per la creació d’un pol públic energètic que passa per recuperar per a l’Estat el conjunt del sector elèctric que va ser privatitzat. “Els qui s’oposen a aquestes mesures oculten que ENDESA va ser venuda a l’energètica pública italiana ENEL. És a dir, és pública però de l’Estat Italià. L’energia és un sector estratègic per a qualsevol país i, per tant, és natural que siga públic”, ha assenyalat.

Així mateix, el coordinador d’EUPV també s’ha referit a la defensa de les pensions, un altre dels motius de les mobilitzacions de demà. En concret, Rodríguez ha insistit en la necessitat que estiguen garantides per l’Estat i, per tant, “anem a eixir al carrer per a dir clarament que les pensions no solament han de ser públiques sinó també dignes”.

Show More

Related Articles

Back to top button