Esquerra Unida i València en Comú advoquen per liquidar Divalterra assumint les brigades

Els socis del PSPV i Compromís en el govern de la Diputació de València van sol·licitar a aquestes formacions una reunió monogràfica sobre Divalterra, arran dels darrers escàndols al voltant de l’empresa pública, per a expressar el seu malestar per com s’està actuant i per a mostrar la seua opinió sobre el camí que s’ha de seguir: la liquidació, assumint la Diputació els serveis i el personal de l’empresa, especialment pel que fa a les brigades forestals.

 

Els diputats de transparència i govern obert, i d’inclusió social, teatres i memòria històrica, Berto Jaramillo i Rosa Pérez Garijo, consideren que “després de tot el que ha passat, el govern del canvi no pot caure en pràctiques èticament reprovables. A la vista dels fets, Divalterra no té raó d’existir”. Es dóna la circumstància, a més, que Rosa Pérez va ser la denunciant del cas Taula, on Divalterra (antiga Imelsa) va ser un dels centres de la presumpta trama de corrupció del Partit Popular.

 

El diputat de VeC, Roberto Jaramillo, i la diputada d’EUPV en la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo, no es limiten a “exigir responsabilitats” i creuen que Divalterra ha de ser liquidada. En opinió d’ambdós, “la gestió de l’empresa pública estava qüestionada abans i ara, amb el canvi de govern, continua estant qüestionada, cosa que no ens podem permetre”. Per a ells, “això no suposa que els serveis que estaven realitzant-se per part de la mercantil deixen de realitzar-se”. De fet, “aquests últims dies hem estat recavant informació sobre la possibilitat d’assumir el personal per part de la corporació provincial, que és factible”, han afirmat.

 

Jaramillo i Pérez Garijo s’han mostrat així de contundents amb els seus socis de govern després de que els mitjans s’hagen fet ressò d’un seguit de notícies relatives als procediments de contractació i a les dietes amb càrrec a l’empresa, coincidents en el temps amb la frustrada licitació de l’assistència jurídica per a la personació de Divalterra en el cas Taula per un preu estimat de 623.250 euros (incloent l’IVA) –que li va acabar costant el lloc al Cap dels Serveis Jurídics, José Luis Vera–, i la posterior constatació que l’empresa ja havia contractat prèviament dita personació amb una lletrada per procediment negociat sense publicitat, abonant-li 44.000 euros un any abans de fer-se efectiva la personació en la causa que està instruint-se en el jutjat d’instrucció número 18.

 

Per als diputats dels grups minoritaris, “és difícil redreçar la gestió d’una empresa viciada per una presumpta corrupció sistèmica, la qual cosa no suposa que EUPV i VeC posen en qüestió l’existència d’empreses públiques”, han conclòs.

 

València, 13 de desembre de 2016

 

GABINET DE PREMSA EUPV DIVAL

Related Articles

Back to top button