Pérez se solidaritza amb els companys de Callosa del Segura davant la decisió de retirar la Creu dels Caiguts

La Diputació d’Alacant ha consignat per a 2017 una partida per a la retirada d’aquests elements a petició d’EUPV

La diputada d’EUPV en la Diputació d’Alacant, Raquel Pérez, ha traslladat la seua solidaritat i suport als seus companys en l’equip de govern de la localitat de Callosa del Segura, Antonia María Cáscales, Ismael Ballester i Rubén Manresa, per la situació que està vivint el municipi de la comarca de la Vega Baixa davant l’impediment dels veïns i veïnes de la retirada de la Creu dels Caiguts. Pérez estarà present a les 21’30 hores en la concentració en la plaça d’Espanya d’aquesta localitat convocada per la formació d’esquerres per a defensar el trasllat d’aquest monòlit.

La dirigent d’EUPV ha recordat que precisament a proposta de la formació d’esquerres s’ha consignat una partida en el pressupost de 2017 de la Diputació d’Alacant de 50.000 euros destinada amb l’objectiu de subvencionar a les localitats per a realitzar la retirada d’escuts, insígnies, plaques i altres objectes o esments commemoratius d’exaltació personal o col·lectiva, de la revolta militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la Dictadura que encara no s’hagen retirat.

Raquel Pérez ha remarcat la necessitat de realitzar aquesta tasca de neteja feixista i renovació democràtica d’elements com la Creu dels Caiguts de Callosa del Segura en compliment la Llei 52/2007, de 26 de desembre, per la qual es reconeixen i amplien drets i s’estableixen mesures en favor dels qui van patir persecució o violència durant la guerra civil i la dictadura.

Per la seua banda, el diputat d’EUPV en el Congrés, Ricardo Sixto, ha exigit al Govern central al fet que actue en casos d’aquest tipus “defensant una actuació legítima i democràtica com la que es vol dur a terme en Callosa del Segura i que no és una altra que eliminar un símbol que rendeix tribut a José Antonio Primo de Rivera”.

Related Articles

Back to top button