EU-ALZIRA DEMANA LA REPROVACIÓ DE LA CONSELLERA DE JUSTÍCIA, GABRIELA BRAVO, I EL RETORN DEL JUTJAT DEL PENAL A LA NOSTRA CIUTAT

EUPV-Alzira ha exigit que les dependències de la sala del jutjat penal número 15 no siguen traslladades de la nostra ciutat. I d’igual manera ha demanat a l’Ajuntament d’Alzira que es reprove a la màxima responsable de la situació a la que s’ha aplegat, la consellera de Justícia Gabriela Bravo. Aquesta moció de reprovació i de rebuig institucional es traslladarà als distints pobles afectats i a les Mancomunitats de les comarques que perdran aquest servei, la Ribera, la Costera i la Vall d’Albaida.

La comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha decidit que la sala del penal número 15 es traslladara a València, deixant d’atendre aquesta sala a la Ribera, la Costera i la Vall d’Albaida en la seua seu judicial d’Alzira. En canvi, altres poblacions com Paterna i Torrent sí mantindran les seues dependències de les sales 17 i 18, malgrat que inicialment si es preveia la seua supressió.

Segons explica el portaveu del grup municipal d’EUPV-Alzira i també del grup comarcal en la Mancomunitat de la Ribera Alta, Ivan Martínez: “el trasllat del jutjat del penal comportarà l’allunyament d’un servei elemental i bàsic com és el de justícia, tant per a les persones i familiars afectats com a professionals del Dret i altres treballadors públics i més costos tant per a la ciutadania com per a l’administració. En definitiva, amb aquesta decisió del Consell de la Generalitat, d’avalar la decisió del CGPJ, se’ns està allunyant del dret a la justícia i a una administració de proximitat.”

Des d’EU denunciem que la màxima responsabilitat de l’estat de les dependències judicial és del Consell de la Generalitat, que durant molts anys ni ha mantingut ni les ha dotades de suficients recursos, ni materials ni humans, per a un desenvolupament adequat dels serveis de justícia. El govern autonòmic ha desoït una i altra volta les reclamacions dels i les professionals que han patit aquestes condicions en la nostra ciutat i també a les associacions i sindicats, que han reclamat millores des de fa molt de temps. A més a més, l’Ajuntament d’Alzira ha ofert dependències municipals i exigit a la Generalitat el Palau de Justícia tantes vegades promés. Tot i això, ha sigut la mateixa direcció general de l’actual Conselleria de Justícia la que ha avalat i consentit una mesura funesta que allunya la justícia del poble en el seu informe remés a la CGPJ.

Related Articles

Back to top button