Esquerra Unida exigeix al ministre de Foment que deixe de marginar al País Valencià en el tema del Corredor Mediterrani

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha mostrat la seua satisfacció per la ràpida visita del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, a la ciutat de València per a conèixer de primera mà l’estat de les obres del Corredor Mediterrani i ha demanat tant al president de la Generalitat, Ximo Puig, com a l’alcalde Joan Ribó al fet que exigisquen el finançament necessari en els Pressupostos Generals de l’Estat per a poder dur a terme les infraestructures ferroviàries necessàries tant per a el País Valencià com, específicament, per a la ciutat de València.

Esquerra Unida ja va valorar el passat mes de setembre de manera molt negativa la decisió del Ministeri de Foment de no incloure en l’informe que havia enviat a la Unió Europea sobre el Corredor Mediterrani la infraestructura del túnel passant, que suposaria la reordenació de la xarxa ferroviària de València. De fet, “durant l’anterior legislatura, el govern del PP ha sigut absolutament letal per als interessos en infraestructures dels valencians i valencianes, no obstant açò, esperem que el canvi de ministre en aquesta cartera supose també un gir en la política en benefici dels valencians i valencianes”, ha indicat Sixto.

En concret, el diputat valencià ha recordat que l’anterior ministra Ana Pastor tan sols va destinar una sèrie d’inversions desmesurades en obres que tenen una més que dubtosa utilitat com, per exemple, el tercer carril, obra que s’ha engolit una enorme quantitat dels pocs recursos destinats al País Valencià”.

Per tot açò, “confiem que tant Puig com Ribó forcen al Govern central perquè es tinguen en compte les prioritats que els valencians i valencianes ja que necessitem un canvi de polítiques i no ens mereixem seguir patint una marginació tan gran per part dels populars”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button