Pérez: “Els pressupostos provincials per a 2017 segueixen la tendència clientelar d’exercicis anteriors”

Clientelars, parroquians i continuistes. Així ha definit la diputada d’EUPV en la Diputació d’Alacant, Raquel Pérez, els pressupostos elaborats per l’equip de govern de la Corporació Provincial per a 2017 durant la seua intervenció en el Ple de hui en el qual s’han debatut els comptes per al pròxim exercici. “El pressupost que ens presenta, i que ascendeix a més de 194 milions d’euros, té una clara tendència directa de compra de futures voluntats polítiques”, ha afirmat Pérez.

Així mateix, durant el seu torn de paraula la representant d’EUPV en la Diputació d’Alacant ha acusat al PP de presentar uns comptes en les quals més de 10 milions d’euros es destinen a subvencions nominals, és a dir, “amb noms i cognoms, sense justificació alguna d’una necessitat real i exclusivament a voluntat política del PP”. “Curiosament aquestes subvencions es concedeixen a municipis en els quals governa el PP o són diputats provincials, a més d’associacions de les quals són o han sigut membres”, ha assenyalat.

A més d’aquestes subvencions, la diputada alacantina s’ha referit al fet que, un any més, es repeteixen “les típiques, tradicionals i habituals línies d’ajudes les quals se sol·liciten per rutina i inèrcia institucional siguen o no necessàries pels municipis, és a dir, un absolut balafiament de recursos públics”.

Per a Raquel Pérez, el més greu no és que l’actual Pla Estratègic de Subvencions 2015-2017 no reflectisca les necessitats reals de les xicotetes localitats, sinó que ni tan sols es compleix des del 2015. Per açò, “la nostra proposta és haver elaborat aquests pressupostos conjuntament amb el Pla Estratègic de Subvencions, a més d’haver realitzat un Informe tècnic de necessitats dels 141 municipis alacantins i una priorització d’accions a abordar a curt i llarg termini, amb una línia especialment solidària”, ha explicat.

Manca de participació

La diputada de la formació d’esquerres ha recordat les paraules del president de la Diputació d’Alacant pronunciades en el seu discurs d’investidura. “Record que el senyor Sánchez ho tancava convidant a totes les forces polítiques amb representació en la Diputació d’Alacant al fet que, i llig textualment, per damunt de les sigles polítiques construïm una província d’oportunitats, amb futur des del diàleg, la moderació i l’acord”. “On han quedat aquestes paraules? Li les ha portades el vent? Cal recordar-li que el passat mes de maig aquest mateix Ple va aprovar el Reglament de Participació, no obstant açò, ha quedat clar que a Vostès no els interessa ni donar participació als grups de l’oposició en aquest pressupost ni molt menys als ciutadans i ciutadanes de la província d’Alacant”, ha afirmat Pérez.

Segons la dirigent d’EUPV, “els diputats del PP repeteixen com a papagais paraules com a democràcia, renovació o diàleg, però, sembla ser, que una cosa és parlar i una altra actuar”. Des d’EU –ha manifestat Pérez- “ens haguera agradat tenir l’oportunitat d’aprovar aquest pressupost, de poder debatre-ho, negociar-ho i consensuar-ho, però no se’ns han donat ni una mínima possibilitat per a, com deien en la seua investidura, poder arribar a construir un acord en benefici de les alacantines i alacantins”.

Necessitats d’atenció urgent

La diputada d’Esquerra Unida en la Corporació Provincial ha recordat que encara que l’objectiu de la formació d’esquerres és buidar de contingut les diputacions realitzant un traspàs de competències a les diferents administracions públiques, també és cert que les necessitats del nostre territori “són més que plausibles i d’atenció urgent com la precarietat en el Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament, la greu problemàtica tant en el sector agrari com en el proveïment d’aigua i el tractament d’aigües residuals o la greu situació que actualment suportem en tot el procés de gestió de residus”.

“Tampoc podem oblidar-nos –ha insistit Raquel Pérez- de la porta que se’ls obri a moltes localitats amb el Fondo Autonòmic de Cooperació Municipal. Un repartiment directe de capital i amb el gran benefici d’injectar-ho en el capítol 2, no obstant açò, aquesta Diputació es nega a cooperar en benefici de les alacantines i alacantins”.

Per tant, “no recolzarem aquests pressupostos per la incapacitat del PP en la negociació, per l’absència de debat democràtic i per l’actitud cesarista en l’elaboració i presentació d’aquest projecte econòmic”, ha conclòs la diputada.

Related Articles

Back to top button