Esquerra Unida critica que la Diputació d’Alacant no se sumeix al fons de cooperació municipal

Pérez: “L’únic sentit que tenen les diputacions és recolzar als ajuntaments i la Diputació el que pretén és seguir amb el clientelisme al que ens té acostumat el PP”

La diputada d’EUPV en la Diputació d’Alacant, Raquel Pérez, ha considerat com una “molt mala notícia” que el president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, haja decidit no sumar-se al fons de cooperació municipal i que suposarà una pèrdua de 14 milions d’euros en ajudes que no arribaran als municipis alacantins. “L’únic sentit que tenen les diputacions és recolzar als ajuntaments i la Diputació d’Alacant el que pretén és continuar amb el clientelisme al que ens té acostumat el PP”, ha indicat Pérez, qui ha afirmat que no té cap sentit que la Corporació Provincial “es despenge d’aquesta iniciativa o proposta posat que els únics afectats seran tots els ajuntaments d’Alacant”.

La dirigent de la formació d’esquerres ha insistit que és una reivindicació històrica d’EUPV el dotar de pressupost el fons de cooperació local. “El que està fent el Consell, i que el PP no ha fet mai, és simplement el que diu l’Estatut d’Autonomia en el seu article 64.3”, ha dit Raquel Pérez, qui ha especificat que aquest article assenyala que per a potenciar l’autonomia local sobre la base del principi de subsidiarietat, es crearà el Fondo de Cooperació Municipal amb els mateixos criteris que el fons estatal, iniciativa que també arreplega la Llei de Règim Local.

“Una administració que estiga realment al servei de la ciutadania ha de tenir els suficients recursos i poder disposar de l’autonomia per a decidir en quina destinar-los, i açò és el que reclamem, ja que el que no volem són ajuntaments al servei de les diputacions ni de les conselleries perquè, en funció del color de l’ajuntament, es donaran més ajudes o menys i, per tant, aquest no serà un criteri subjectiu sinó objectiu”.

En aquest mateix sentit, el portaveu d’Esquerra Unida en la FVMP, Òscar Navarro, alcalde de Polinyà de Xúquer, ha recordat que EUPV sempre ha apostat per l’existència de dos nivells d’administració pública en el nostre territori: la Generalitat i l’Administració Local, integrada per municipis i comarques, amb un funcionament basat en l’enteniment institucional que se situe per damunt del color polític dels seus equips de govern i la visió corporativa de les diferents entitats.

“Creiem en la lògica de la col·laboració i la complementarietat, en què s’oriente permanentment cap a la simplificació de l’estructura organitzativa, ja que l’existència de més administracions que les estrictament necessàries, a banda d’encarir l’administració pública, comporta conflictes de competències i funcions que dificulten la dinàmica de col·laboració”, ha explicat Navarro.

Igualment, el portaveu d’Esquerra Unida en la FVMP ha insistit que és necessari impulsar l’autonomia municipal i la descentralització, tal com diu el propi Estatut i el cas del fons de cooperació municipal és un pas previ. Així mateix, Navarro ha recalcat que aquest fons “és un manament legal al q el PP es va comprometre però que, per contra, no va complir mai”.

Related Articles

Back to top button