Alejandro Morant (PP) convida a EUPV a abandonar el Consell Rector de SUMA

La diputada provincial d’EUPV per Alacant, Raquel Pérez, ha denunciat l’actitud “dèspota” del diputat d’Hisenda, Alejandro Morant, després d’haver-li instat aquest matí al fet que abandonara el Consell Rector de l’Organisme Autònom de la Diputació d’Alacant SUMA si continuava expressant les seues valoracions polítiques en el mateix. Els fets han ocorregut després de l’esmena plantejada per EUPV als pressupostos de 2017, tan sols recolzada per Compromís, sobre l’eliminació de les dietes assistencials als consellers que estigueren cobrant una dedicació exclusiva superior al 3,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional (SMI) d’una administració pública.

La diputada d’esquerres ha manifestat que l’objectiu principal de les diputacions és l’assistència i cooperació jurídica, econòmica i tècnica als municipis, especialment els de menor capacitat econòmica i de gestió. Per açò, “no considerava acceptable que l’organisme de recolze en la recaptació tributària, SUMA, haguera de cobrar als ajuntaments per prestar aquest servei que en principi és una competència obligatòria de les diputacions”.

“A aquest argument, el diputat d’Hisenda, Allunyant Morant, m’ha contestat que no entenia bé el significat de pertànyer a un Consell d’Administració, que no representava a cap partit polític en el mateix sinó que era membre a títol personal i que no podia realitzar valoracions polítiques de les funcions de SUMA i que, per tant, si continuava dinamitaNT aquest organisme i no salvaguardant els interessos del mateix, em convidava a abandonar-ho”, ha explicat Raquel Pérez.

Pérez ha valorat aquesta actitud com “una eixida de to molt preocupant” i ha sol·licitat que constara en acta tot l’exposat pel diputat d’Hisenda. “La presència dels càrrecs públics en aquest organisme depenent de la Diputació no és casual, no és per les nostres característiques ni mèrits personals sinó que clara i legalment és per representativitat política en la institució”, ha argumentat la diputada per EUPV, qui ha afegit que, com a tal, “així ha de garantir-se, fomentant al màxim la transparència en les decisions i premisses en els vots dels membres, doncs els organismes depenents de la Diputació ni són ni seran empreses privades amb interessos d’obtenció de beneficis sinó gestors públics al servei dels alacantins”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button