La Comissió d’Interior del Congrés aprova una transaccional per a instar al Govern a iniciar les negociacions per a traslladar la DGT del Saler

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha mostrat la seua satisfacció pel fet que s’ha haja aconseguit un acord entre els diferents grups parlamentaris que formen part de la Comissió d’Interior i s’haja tret endavant el compromís d’instar al Govern al fet que, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València, s’inicien les negociacions convenients al trasllat de les instal·lacions de la Direcció General de Tràfic (DGT) fóra de l’entorn del Parc Natural de l’Albufera, dins del terme municipal de la ciutat de València i en terrenys cedits a l’esmentada DGT en condicions similars a les actuals.

Durant la defensa de la mateixa, el diputat valencià ha ressaltat la la incompatibilitat  d’un Parc Natural amb tenir unes instal·lacions on es realitzen els exàmens de conduir. Per açò, -ha continuat- “és necessari que es vagen corregint aquests usos impropis que s’han vingut duent a terme durant molts anys i que ja és hora que arriben a la seua fi”.

Així mateix, Sixto ha considerat com a “positiu” l’acord ja que, “de no ser així, s’hauria posat en perill el traure endavant aquesta PNL i és fonamental que quede per escrit un pronunciament de la Cambra Baixa perquè s’inste al Govern al fet que en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València s’inicien les negociacions per a llevar aquesta instal·lació situada en el mateix Parc Natural de l’Albufera”.

La proposta de transacció també inclou una petició relativa a que es coordinen les administracions competents per a una total regeneració de l’espai ocupat actualment per aquestes instal·lacions. “Fa un any l’Estat va invertir una important quantitat de diners per a regenerar determinades platges de litoral de Llevant i el temporal que acabem de patir ha fet que moltes d’elles hagen desaparegut i, per açò, és tan important el tema de la recuperació de les dunes del Saler”, ha dit el diputat d’EUPV.

“Aquest és el primer pas perquè aquestes instal·lacions vagen fóra de l’Albufera i, per tant, felicitem a tots els valencians i valencianes per aquest important avanç en la protecció d’aquest Parc Natural”, ha conclòs Sixto.

 

Related Articles

Back to top button