La Comissió d’Interior del Congrés tractarà demà la PNL presentada per EUPV sobre el trasllat de les instal·lacions de la DGT situades en L’Albufera

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, defensarà demà en la Comissió d’Interior de la Cambra Baixa una Proposició No de Llei (PNL) que va presentar el passat mes de setembre per a exigir que l’Administració General de l’Estat trasllade les instal·lacions ocupades actualment per la Direcció General de Trànsit del Saler. Sixto apuntava en el text d’aquesta PNL, com ja fera en 2013, que les mateixes “es troben en uns terrenys de propietat pública on es vénen efectuant els exàmens de permís de conduir, activitat clarament incompatible dins d’un parc natural com és el de l’Albufera a causa de l’habitual ús massiu de vehicles i, per tant, la seua conseqüent contaminació tant atmosfèrica com a acústica”.

En aquesta Comissió d’Interior, que donarà començament a les 16 hores, el diputat valencià sol·licitarà que es traslladen immediatament aquestes instal·lacions fora del Parc Natural de l’Albufera ja que “es tracta de terrenys de titularitat pública i, per açò, són les pròpies administracions, en aquest cas l’estatal i la municipal, les que han de vetlar perquè les activitats que es desenvolupen en les seues propietats siguen compatibles i respectuoses amb l’entorn en el qual es troben, “alguna cosa que sembla ser que no ocorre en aquest cas”.

Per açò, i tal com han sol·licitat els propis veïns i veïnes del Saler en nombroses ocasions, “l’administració ha d’emprendre la tasca de resituar l’activitat que s’efectua en les actuals instal·lacions de la DGT i, per tant, que es destinen aquests terrenys a activitats d’ús totalment compatibles amb l’entorn del Parc Natural de l’Albufera”, ha declarat Sixto.

Una altra de les propostes incloses en la PNL que es tractarà demà és que es coordinen les administracions competents per a una total regeneració de la franja dunar del Saler.

 

Related Articles

Back to top button