Rodríguez: “El succeït en el CEIP 103 de València és un exemple molt greu de deixadesa del Consell que no pot tornar a ocórrer”

El dirigent d’EUPV exigeix a Educació que consigne una partida per a la construcció del nou centre escolar en 2017

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, ha considerat “lamentable” el fet que haja passat un mes des que els barracons en els quals se situa el CEIP 103 de València patiren les últimes inundacions i “dimarts passat es poguera comprovar que la Conselleria d’Educació no ha fet absolutament gens per a evitar que tornara a succeir quan han arribat de nou les pluges”. Per al dirigent de la formació d’esquerres, “es tracta d’una deixadesa per part de la Generalitat molt greu ja que no cal oblidar que s’està jugant amb la vida no solament del personal que treballa en aquest centre sinó de moltes xiquetes i xiquets”.

Rodríguez ha qualificat, a més, de “vergonyós” que des que començaren les classes, els barracons s’hagen inundat ja en quatre ocasions sense que la Generalitat haja actuat. “A què espera el Consell per a atallar aquest problema? És que és necessari que succeïsca una tragèdia perquè realment es prenguen les mesures oportunes?”, s’ha preguntat el coordinador.

Igualment, el dirigent d’EUPV ha assenyalat que aquest és tan sols un exemple més dels nombrosos centres educatius al llarg de tot el País Valencià “que es troben en les mateixes condicions lamentables, és a dir, en uns barracons on a l’estiu pateixen les altes temperatures i a l’hivern les conseqüències de les pluges i el fred i, per tant, és una situació que el nou Govern autonòmic no pot continuar permetent”, ha assegurat.

Per tot açò, -ha continuat David Rodríguez- “és necessari que es comence a executar el mapa d’infraestructures 2016-2019 perquè com més prompte millor es puguen iniciar les obres tant d’aquest centre educatiu com dels quals també porten anys esperant i que, a més, es revise aquest pla i s’incloguen aquells col·legis que porten anys esperant i no han sigut contemplats”.

Rodríguez ha posat l’accent que aquest escenari, herència de l’època popular, no pot eternitzar-se estant en el poder un govern progressista. “Ens sembla escandalós i indignant que en un moment en el qual dia a dia es va degradant l’escola pública, damunt hàgem de comprovar com la Generalitat fa cas omís de les seues obligacions”, ha afirmat el coordinador de la formació d’esquerres, qui ha exigit al Consell que consigne una partida per a la construcció d’aquest centre escolar en els pressupostos autonòmics per a 2017”.

Show More

Related Articles

Back to top button