EUPV d’Alzira considera la violència contra les dones un fracàs de la societat i dels mecanismes legislatius que s’han posat en marxa els darrers anys

El 25 de novembre és el dia en contra la violència de gènere. Any rere any venim denunciant les dramàtiques conseqüències de la violència de gènere, fruit de les desigualtats socials que situen les dones en una situació de vulnerabilitat per patir múltiples agressions, i que malgrat aquestes reiterades declaracions, lluny de minvar, va augmentant amb xifres que necessiten molt més que una reflexió puntual i una adhesió nominal quan s’apropa aquesta data.

Des d’EUPV d’Alzira considerem que la crisi econòmica i les retallades no han fet més que augmentar les desigualtats al nostre país. Tot això està suposant un pas enrere amb les polítiques d’igualtat i està repercutint cada vegada més en la vida quotidiana de les dones. El total de dones assassinades a mans de la seua parella o ex parella ascendeix a 62 durant aquest últim any. La falta de pressupost en polítiques d’igualtat inclou la destrucció d’organismes i serveis en aquesta matèria i en atenció a les víctimes de violència de gènere, i açò suposa un revés per aconseguir la igualtat real.

Per a Patrícia Martínez, coordinadora d’EUPV d’Alzira: “les dones ja partíem d’una situació de desigualtats i la crisi econòmica les ha agreujat a quotes intolerables, les conseqüències de la crisi i de la deriva cap a una societat sustentada en la precarietat han suposat en molts casos la volta a casa de les dones. Una societat decent ha d’exigir avançar cap a una societat segura i lliure de violència de gènere, ha de garantir una resposta efectiva a les dones que sofreixen violència. Tenim motius per seguir reivindicant cada dia, el nostre dret a ser ciutadanes de primera, a viure lliures de desigualtats, discriminacions i violències”

Related Articles

Back to top button