Esquerra Unida mostra la seua solidaritat amb els bombers del Consorci Provincial i els recolza en les seues reivindicacions

La diputada d’EUPV en la Corporació Provincial d’Alacant, Raquel Pérez, ha traslladat a la plantilla del Consorci Provincial de Bombers, dependent de la Diputació, la seua solidaritat i total suport de la formació d’esquerres en les decisions que han pres en protesta davant la insuficiència de personal i envelliment de les i els treballadors. Així mateix, Pérez ha exigit al president de la Diputació, César Sánchez, “a donar una solució urgent a un problema que porta enquistat des de fa molt temps”.

La diputada d’esquerres pensa que està en discussió el model d’emergències per al territori i coincideix que no es tracta solament d’una reivindicació laboral, sinó més aviat social i preventiva. “El passat mes de juliol visitàrem el parc de bombers de l’àrea operativa de la Muntanya (Parcs de Cocentaina i Ibi) i llavors ja apuntàrem que els representants del parc havien donat la veu d’alerta per la mala situació de les condicions del personal, alertant del perill que suposava per als propis ciutadans el fet que el Consorci de Bombers estiguera mal gestionat, que és el que està succeint”, ha explicat Raquel Pérez.

Així mateix, la dirigent d’esquerres ha recordat que les dades són extremadament preocupants. “El 23 per cent dels efectius tenen més de 55 anys i el 32’80 per cent de la plantilla són de segona activitat, sense oblidar que les oposicions són escasses si tenim en compte les vacants reals i la situació dels efectius amb mínims de personal adequat per a atendre les incidències”, ha manifestat Pérez, qui ha afegit la problemàtica de l’envelliment real de la plantilla i la falta d’un pla interanual per a resoldre-ho.

“Esquerra Unida no va a mirar cap a un altre costat ja que és un tema molt seriós. No es tracta solament d’una reivindicació laboral, sinó una demanda social, preventiva per a evitar riscos a les persones i també mediambiental”, ha afirmat Raquel Pérez. En definitiva, “el que volen és millorar el servei en benefici de la societat per a la qual treballen i, per açò, l’equip de govern ha d’estar a l’altura de les circumstàncies i atendre les legítimes demandes dels bombers per a evitar posar en perill a la ciutadania”, ha conclòs la diputada.

Related Articles

Back to top button