EU demana a De la Serna que explique davant la Comissió de Foment què va fer amb la V-30 després de les nombroses crítiques i al·legacions

El diputat d’EUPV en la Cambra Baixa, Ricardo Sixto, va registrar ahir una pregunta per a la seua resposta oral per part del ministre Íñigo de la Serna en la seua primera compareixença davant la Comissió de Foment respecte a quin va a ser la forma d’actuar del Govern central en el projecte d’ampliació de la V-30 davant les nombroses al·legacions i crítiques que aquest projecte està rebent.  Sixto ha recordat que es tracta d’un avantprojecte d’augment de capacitat i millores funcionals de la V-30, impulsat per la Direcció general de Carreteres i actualment en fase d’al·legacions, però contra el qual estan sorgint una gran quantitat de detractors per considerar que s’ha elaborat sense haver arribat a un consens amb les diferents parts implicades i sense tenir en compte l’impacte contra el canvi climàtic que comportaria l’execució d’aquesta obra.

El dirigent de la formació d’esquerres ja va recordar fa un parell de setmanes que es tracta d’una obra que afectaria de manera molt negativa tant a la ciutat de València com a diversos municipis limítrofs com són Quart de Poblet, Paterna, Mislata i Xirivella. A més, cal afegir que precisament el dimecres l’Associació de Veïns de Castellar-Oliveral va celebrar una assemblea per a informar de les al·legacions que aquesta pedania ha presentat a l’avantprojecte d’ampliació de la V-30 en la línia que està basat en estudis del tràfic que ha quedat desfasats.

També aquesta mateixa setmana el propi Ajuntament de València ha anunciat que en les al·legacions que va a presentar a l’avantprojecte apunta que aquesta infraestructura contravé fins a cinc directives, acords i compromisos contra el canvi climàtic i la reducció de gasos d’efecte hivernacle aprovats per l’ONU, la UE i el Govern estatal.

“Des d’EUPV estem molt preocupats per aquesta situació i, per açò, considerem que és urgent que en la primera compareixença de Íñigo de la Serna davant la Comissió de Foment s’incloga la resposta oral a la nostra pregunta perquè es tracta d’un tema vital per als valencians i valencianes”, ha assegurat Ricardo Sixto, qui ha insistit que el Ministeri de Foment ha tingut més en compte el fer unes actuacions abaratint al màxim els costos i afavorint en la mesura del possible el trànsit dels vehicles rodats mentre que s’han obviat qüestions fonamentals com són la integració d’aquesta infraestructura en el territori amb el menor impacte possible quant al canvi climàtic es refereix i la millora de la mobilitat sostenible.

Finalment, el diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats ha tornat a insistir que és cridaner “que s’opte per construir nous ponts i aproximar els carrils de circulació a les zones urbanes en lloc d’optar per solucions que, potser no són tan barates, però que anirien més en sintonia amb el que s’ha fet en altres ciutats com Madrid i Barcelona”.

Related Articles

Back to top button