Esquerra Unida participa en les I Jornades Feministes organitzades pel Moviment Democràtic de Dónes

Pérez: “Hem de seguir lluitant per avançar en una societat dominada encara pel patriarcat”

La diputada d’EUPV en la Diputació d’Alacant, Raquel Pérez, serà l’encarregada demà d’inaugurar les I Jornades Feministes organitzades pel Moviment Democràtic de Dónes (MDD) juntament amb la seua presidenta honorífica, Maite Gabaldón, sota el lema ‘Teixint xarxes per a ser lliures’ i a la qual s’han inscrit més d’un centenar de persones. Al llarg de tot el dia està previst que la Sala de Conferències de l’Auditori de la Diputació d’Alacant aculla un total de quatre debats emmarcats tots ells en la jornada de mobilització del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

El primer porta per títol ‘Dona i relacions laborals’ i comptarà amb la participació de Consuelo Navarro, de CC.OO.-PV, Yolanda Díaz, d’UGT-PV, i Assunció Boix, de STEPV. El matí es tancarà amb un interessant debat sobre ‘Patriarcat, Prostitució i Tracta de Dones i Xiquetes’ i en la qual intervindran Paquita de Lucas, experta en atenció a dones víctimes de prostitució i tracta, i Tere Mollà, activista social, comunicadora i formadora en qüestions d’igualtat i prevenció de la violència de gènere.

La jornada vespertina comptarà amb dues xarrades més, una d’elles sobre ‘Protocols d’actuació davant els casos de violència de gènere’ que comptarà amb la intervenció de Pilar Gil, lletrada de l’Oficina d’Atenció a Víctimes de Delicte (OAVD) i l’altra sobre ‘Ventres de lloguer’, amb la participació de Mar Esquembre i Josefina Carreño, integrants de l’Aula de Formació i Debat Feminista en la Seu Universitària Ciutat d’Alacant.

“És tot un plaer poder participar d’aquestes jornades i tindre l’oportunitat d’escoltar a tantes professionals que tots els dies estan lluitant per la igualtat de la dona en el món laboral, per atendre a les que són víctimes de maltractaments o perquè la nostra presència siga total i plena en una societat que, desgraciadament, segueix sent dominada pel patriarcat”, ha afirmat Raquel Pérez, diputada provincial d’EUPV, que serà també l’encarregada, juntament amb la presidenta de MDD, Noemí García, de clausurar-les.

Finalment destacar que els i les participants en les jornades podran comentar les diferents xarrades, pujar fotos o comentaris en les xarxes socials a través del hashtag que s’ha habilitat per a aquest esdeveniment #TejiendoRedesParaSerLibres.

Show More

Related Articles

Back to top button