Sixto anuncia reunions amb les empreses elèctriques per a tractar el problema de la pobresa energètica

El president de la Comissió d’Indústria, Energia i Turisme considera una “injustícia social” que el 17 per cent de les famílies valencianes no puga encendre la calefacció per no poder fer front al pagament de les factures

El diputat d’EUPV en el Congrés i president de la Comissió d’Indústria, Energia i Turisme de la Cambra Baixa, Ricardo Sixto, ha volgut deixar clar hui que el cas de l’anciana que va morir en la localitat de Reus a causa d’una vela, després que portara dos mesos amb el subministrament de la llum tallat, “no és un tema puntual ni tampoc allunyat de la realitat que es viu en l’actualitat a el País Valencià”. De fet, tal com indica l’Institut Nacional d’Estadística (INE), el 17 per cent dels llars valencianes (xifra tres vegades superior a fa 5 anys) no té la suficient capacitat econòmica per a poder mantenir els seus habitatges amb un mínim de calor.

Per a Sixto és “molt greu” que un de cada sis llars valencians patisca la pobresa energètica i, per açò, “és necessari implantar mesures d’urgència per part del Consell abans que els mesos de fred més intens arriben al País Valencià”. “És cert que la Generalitat ha destinat cinc milions d’euros per a combatre la pobresa energètica, però ha quedat demostrat que es tracta d’una quantitat totalment insuficient si es vol atallar un problema d’aquesta rellevància i que, desgraciadament, cada dia afecta a més famílies valencianes”, ha afegit.

Igualment, el president de la Comissió d’Indústria, Energia i Turisme ha anunciat que va a treballar en el Congrés dels Diputats mantenint reunions amb les principals empreses energètiques “ja que cal recuperar per al sector públic algunes de les elèctriques més importants que ja van ser privatitzades”.

“Els qui s’oposen a aquestes mesures oculten que ENDESA va ser venuda a l’energètica pública italiana ENEL. És a dir, és pública però de l’Estat Italià. L’energia és un sector estratègic per a qualsevol país i, per tant, és natural que siga públic”, ha assenyalat, qui ha afegit que el cost del subministrament elèctric a Espanya és un dels més cars de la Unió Europea. “Paguem un 22 per cent més que la mitjana de països i aquest alt preu provoca pobresa energètica pel que és inajornable un canvi de model”, ha afirmat.

Per açò, “anem a treballar perquè el proveïment energètic siga un servei bàsic i fonamental de caràcter social, amb control públic dels sistemes de producció, generació i distribució de l’energia ja que no podem seguir permetent que en ple segle XXI hi haja famílies que no poden encendre la calefacció perquè no la poden pagar”, ha conclòs Ricardo Sixto.

Related Articles

Back to top button