Raquel Pérez: “L’actual situació de bloqueig de les brosses en la Vega Baixa és conseqüència de la nefasta gestió del PP durant més de 20 anys”

“Com és possible que la Vega Baixa siga l’única comarca de tot el País Valencià que no tinga a dia de hui instal·lacions per a ordenar l’eliminació de residus?”, s’ha preguntat la diputada d’EUPV en la Diputació d’Alacant, Raquel Pérez, qui ha manifestat que la culpa d’aquesta “insostenible situació” la té el propi PP “que porta governant aquesta administració provincial des de fa més de 20 anys, sense oblidar-nos de les dues dècades que van estar al capdavant del Consell”.

Per a Pérez, l’exemple més clar es troba en el fet que la pròpia Vaersa estiga sent investigada pels tribunals per malversació de fons. “Durant molts anys el PP ha utilitzat aquesta empresa pública com si fóra el seu ‘cortijo’, convertint-ho en un altre dels focus de corrupció dels populars”, ha assegurat la dirigent de la formació d’esquerres, qui ha afegit que aquesta nefasta gestió ha portat al fet que no s’executaren obres fonamentals per a la ciutadania i, en concret, les d’unes instal·lacions adequades en la Vega Baixa per a la gestió de residus en aquesta zona sud d’Alacant.

Així mateix, la diputada alacantina ha insistit en la necessitat que la gestió de les brosses “siga un servei públic per a evitar la corrupció, tristament palesa en la peça principal del cas Brugal, que investiga una presumpta trama polític-empresarial entorn de la gestió dels residus de la Vega Baixa”, ha manifestat.

A més, -ha continuat- “la problemàtica dels residus a la comarca de la Vega Baixa és molt greu ja que no disposen ni de plantes de transferència ni de tractament. Està provocant la saturació de les instal·lacions que corresponen a altres plans zonals que acurtaran la seua vida programada i útil, i la seua incapacitat de gestió per la quantitat de tones que els estan arribant”.

Igualment, ha afegit que les plantes de Xixona i Villena no són la solució. “Podem entendre qüestions puntuals de solidaritat entre territoris, però no és la solució. Les administracions públiques amb les competències de tractament de residus tenen tots els deures per fer i han facilitat negocis multimilionaris als amics. Tindran que començar a atendre els desequilibris econòmics de molts ajuntaments afectats per l’increment dels costos de transport i el deteriorament dels vehicles de les concessionàries de recollida”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button