EUPV demana al Consell que dote als ajuntaments alacantins dels recursos humans i econòmics per a poder valorar als dependents

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha demanat a la consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que deixe de realitzar “assajos” amb un tema tan delicat com és la dependència i que dote a tots els ajuntaments d’Alacant, que són els primers de tot el País Valencià que s’estan fent càrrec de les valoracions dels dependents, de més recursos humans i econòmics. Rodríguez, que se sumeix a l’alerta del propi Síndic de Greuges, José Cholbi, ha recordat que es tracta d’una competència autonòmica que s’ha transferit a les administracions municipals però que, a causa de la falta de mitjans i organització, no està aconseguint rebaixar l’alt nombre de sol·licituds pendents de valoració.

Per al dirigent de la formació d’esquerres, “ens sembla una absoluta irresponsabilitat per part del Consell que realitze la transferència d’aquesta competència sense que els propis ajuntaments puguen tenir accés a les dades de les aplicacions que la Conselleria empra per a gestionar la dependència, com està succeint a Asp, entre molts altres”. “Com pretenen Oltra que es realitzen els tràmits? És aquesta la manera que té la Generalitat de solucionar i agilitar els tràmits dels dependents?”, s’ha preguntat Rodríguez.

Segons el coordinador d’EUPV, per al Consell “els dependents han de ser una prioritat en les seues polítiques i, per açò, exigim a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que abans de transferir la totalitat d’aquestes competències als ajuntaments de Castelló i València en 2017, solucione les greus deficiències i llacunes que tenen les administracions locals d’Alacant, les pioneres en aquesta nova encomana”.

Així mateix, ha insistit en la necessitat de desbloquejar l’anomenada Llei Montoro, aprovada pel Govern central per a reduir el dèficit públic en les Administracions i que impedeix la contractació de més funcionaris, perquè els ajuntaments puguen contractar personal i poder satisfer les seues necessitats.

Finalment, Rodríguez també ha instat a la Generalitat al fet que revise el model de finançament contemplat en la Llei de Dependència perquè la seua aplicació puga ser efectiva. “Des d’Esquerra Unida considerem que és una bona proposta que els ajuntaments gestionen aquest tipus de valoracions però sempre que tinguen recursos personals, materials i econòmics”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button