EUPV alerta de l’augment de la partida pressupostària destinada a l’educació concertada

Rodríguez: “No entenem que Marzá anuncie que va a reduir-la en favor de la pública i després faça el contrari, blindant a més a la concertada-privada en garantir-los etapes no obligatòries”

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, ha alertat hui sobre l’augment de la partida pressupostària que va a destinar la Conselleria d’Educació als concerts de Batxillerat i FP, segons el que es desprèn del Projecte de Pressupostos 2017. “Una vegada més ens trobem amb un govern autonòmic que fa el contrari al que diu; no entenem com el conseller Marzá anuncie que va a reduir l’educació concertada en favor de la pública quan en la pràctica està fent el contrari”, ha assenyalat el coordinador de l’organització d’esquerres. “D’aquesta manera -ha afegit Rodríguez- s’està blindant a la concertada-privada en garantir-los també etapes no obligatòries de l’educació”.

Segons el Projecte de Pressupostos, la partida per als concerts de Batxiller i FP s’incrementa pel que fa a 2016. “Aquest augment pressupostari per a la concertada xoca amb les promeses del Consell de reduir-la, i la Conselleria d’Educació hauria d’aclarir quins són les seues intencions reals, així com quin va a ser la distribució exacta de les quantitats pressupostades”, ha dit Rodríguez.

“Els governs del PP van iniciar els concerts en etapes d’educació no obligatòria per a afavorir a l’escola privada concertada respecte a la pública; ens sembla que aquesta mesura del conseller Marzá va en la mateixa línia que seguia el PP en lloc d’apostar per l’eliminació progressiva de l’educació concertada, garantint una xarxa suficient de titularitat cent per cent pública”, ha destacat el coordinador general d’Esquerra Unida.

David Rodríguez ha manifestat a més que “un govern que es considere d’esquerres hauria de treballar per la supressió progressiva dels concerts educatius fins a la seua completa desaparició i no pel contrari”. “Es demostra que la xarxa pública és insuficient i que, per tant, cal incrementar la inversió des de les administracions públiques, de no fer-ho així -diu-, aquest Govern autonòmic està demostrant falta de voluntat o desistiment de funcions”.

Tal com assenyala el dirigent de la formació d’esquerres, “és intolerable que la Generalitat Valenciana seguisca incrementant la despesa en un tipus d’educació que fomenta la discriminació per raó de sexe o utilitza mecanismes encoberts per a seleccionar al seu alumnat per raons econòmiques, ideològiques o altres característiques culturals o personals”.

Related Articles

Back to top button