GeoNet contracta un segur de responsabilitat civil professional per a directius amb una indemnització de fins a 2 milions d’euros

Pérez: “Ens sembla intolerable que s’haja de subscriure una pòlissa per a protegir-se contra la corrupció”

La diputada d’EUPV en la Diputació d’Alacant, Raquel Pérez, ha criticat la decisió del Consell d’Administració de GeoNet del passat 27 d’octubre de contractar un segur de responsabilitat civil professional per a directius, autoritats i resta de personal d’aquest organisme autònom, acord que va comptar amb els vots a favor de PP, PSPV i Compromís i en contra d’EUPV. Des d’EUPV “ens vam oposar rotundament a aquest punt de l’ordre del dia per considerar que es tracta d’un blindatge perquè es puga actuar amb total impunitat i que aquestes actuacions estiguen cobertes en cas de reclamacions posteriors”, ha assegurat Pérez, qui ha declarat, a més, que d’aquesta forma se segueix obrint la porta a la possibilitat que la corrupció torne a estar present en l’administració alacantina.

Per a la diputada, “el que han fet els partits polítics és subscriure una pòlissa per a protegir-se contra la corrupció, és a dir, posar la tireta abans que es produïsca la ferida i açò ens sembla molt greu, ja que el que hauria de fer-se és impulsar un codi de transparència i bon govern per a, precisament, evitar pràctiques fosques i actuacions contràries a la llei”.

Raquel Pérez ha explicat que la pòlissa s’ha contractat amb un cost total de 3.821’40 euros a l’any i amb un límit d’indemnització de 2.000.000 d’euros. En concret, el propi contracte indica que s’ofereix una pòlissa que ve a donar cobertura als errors de gestió dels directius, autoritats i personal de GeoNet Territorial S.A.O i afig que és necessària “per a les reclamacions que pogueren derivar-se d’errors professionals del personal tècnic que compon l’empresa.

A més, aquesta pòlissa inclou la cobertura per despeses d’assistència psicològica que tindrà per objecte l’atenció psicològica de l’assegurat com a conseqüència d’una reclamació, així com despeses d’aval concursal, és a dir, aquells necessaris i raonables en els quals un administrador o directiu incórrega legal i personalment amb motiu de la constitució i manteniment d’aval que poguera el jutge acceptar en substitució d’un embargament prèviament ordenat contra un directiu.

Cal afegir també despeses de defensa i d’investigació, és a dir, els honoraris, costes i despeses raonables en els quals l’assegurat haguera incorregut per a complir amb l’obligació legal de comparèixer en una investigació. “Ens sembla absolutament intolerable que tots els alacantins estiguen pagant amb diners de les seues pròpies butxaques la defensa d’un directiu en el cas d’incórrer en un delicte. Com és possible arribar a aquest punt de desvergonyiment?”, s’ha preguntat la diputada.

Per tot açò, -ha finalitzat Raquel Pérez- “exigim als membres del Consell d’Administració de GeoNet que renuncien a aquesta pòlissa i destinen la partida de diners destinada a tal fi per a reduir els desequilibris en matèria de noves tecnologies que presenten els municipis alacantins, que és la fi per al qual es va crear aquesta empresa pública”.

 

Related Articles

Back to top button