EU torna a portar a Brussel·les les molèsties i insalubritat de la planta de residus del Campello

L’eurodiputada d’IU, Paloma López, juntament amb el diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, i la diputada provincial, Raquel Pérez, han mantingut hui una reunió amb diversos membres de l’Associació d’Afectats de l’Abocador de Residus Urbans de Les Canyades, situat en el terme municipal del Campello, per a tractar els greus problemes que aquesta planta de Reciclatge de Residus Sòlids Urbans (RSU) ha generat als veïns i veïnes de les poblacions properes des de la seua posada en marxa l’any 2009. López s’ha compromès a presentar una pregunta al Parlament Europeu per a saber si realment es va fer un informe d’impacte mediambiental i si aquest abocador compleix amb els requisits establits per a aquest tipus d’activitat, així com si són coneixedors de l’increment de casos de persones que han emmalaltit en els últims anys, desenvolupant algunes d’elles sensibilitats químiques.

D’aquesta manera, tal com ja va fer el que fóra europarlamentari d’IU, Willy Meyer, el mateix any de la seua posada en funcionament, EUPV torna a demanar a Brussel·les que investigue què succeeix amb la gestió dels residus i la possible contaminació que els mateixos estan causant per les emissions gasoses que generen olors i molèsties als veïns, sense oblidar-se dels abocaments de lixiviats i que en el mes de febrer d’aquest mateix any van provocar l’aparició de taques negres localitzades.

Paloma López ha recordat que aquesta planta està embolicada en polèmica des del primer moment tant per la seua ubicació massa prop dels habitatges i la seua localització entre dos barrancs, com per les seues característiques de “MacroAbocador” ja que dóna servei a 52 municipis, alguns d’ells nuclis de població grans com Benidorm o Dénia.

A tot açò, -ha continuat l’eurodiputada- “cal afegir que es va adjudicar a FCC per 20 anys amb una tecnologia que estava obsoleta ja el dia de la seua inauguració, amb una clara manca de personal i amb unes molèsties constants que s’agreugen per als residents de la Zona Nord durant l’època estival, quan s’arriben a rebre fins a 1.000 tones en la planta”.

Els afectats també han explicat als representants de la formació d’esquerres que han sol·licitat la col·laboració del propi Síndic de Greuges a través d’una petició plantejada el passat mes d’octubre en la qual li demanen que inste a l’Ajuntament del Campello a que execute els acords plenaris aprovats en els mesos de febrer i novembre de 2015 respecte a la redacció i aprovació d’una Ordenança Municipal de contaminació ambiental i a l’adopció de les mesures de vigilància, control i protecció del medi ambient amb la finalitat d’eliminar les males olors i protecció de la salut dels veïns.

Show More

Related Articles

Back to top button