L’oposició a la línia de Molt Alta Tensió de Castelló arriba a l’Europarlament

La propera setmana la portaveu d’Esquerra Unida a Brussel·les Marina Albiol acompanyarà als representants de la Plataforma No MAT Comarques de Castelló, que s’oposa a la línia de Molt Alta Tensió Morella-La Plana. La plataforma formalitzarà a l’Europarlament una petició per què la Unió Europea inste al Govern central a declarar la nul·litat del projecte.

Segons expressa Marina Albiol, “la MAT té una rotunda oposició ciutadana per part de col·lectius i també veïns i veïnes de les localitats per on discorre. En els darrers mesos, la mobilització s’ha intensificat i s’han sumat ajuntaments i altres institucions, i el que pretenem portant aquest tema a l’Europarlament és tractar d’aconseguir el suport de les autoritats comunitàries per tal d’aturar un projecte que el Govern central imposa incomplint diverses directives europees: travessa zones protegides catalogades com a LIC i ZEPA, i a més no respecta la distància mínima de seguretat respecte a àrees habitades”.

Durant els dies 8 i 9 de novembre, en què els representants de la Plataforma estaran a Brussel·les, aprofitaran per trobar-se amb la presidenta de la Comissió de Peticions de l’Europarlament Cecilia Wikström, i també per mantindre una reunió amb eurodiputats valencians: “Volem que la seua petició siga tramitada d’urgència, donat que la infrastructura està en plena construcció i és important poder aturar-la abans que arribe a afectar a zones habitades, o també a espais protegits per la Xarxa Natura 2000. La Plataforma està fent una feina encomiable per tal d’oferir a la ciutadania la informació sobre el projecte i els seus possibles efectes, tant per al medi com també per a la salut de les persones pels camps electromagnètics de la línia, i considerem que és important que a Europa s’escolte la seua veu i les seues reivindicacions. Tal i com està plantejada, la línia, que no té altre benefici que el negoci per a l’empresa elèctrica que el projecta, pot tindre un impacte molt negatiu sobre el medi natural, el patrimoni, i per tant també sobre els àmbits econòmic i turístic de les zones per on discorre, per això tots els esforços per aturar la seua construcció són importants”.

Nota: Teniu a la vostra disposició un arxiu d’àudio amb declaracions de Marina Albiol. El podeu descarregar al següent enllaç:

https://soundcloud.com/iueuropa/20161101-nomat-brusselles

Related Articles

Back to top button