Esquerra Unida pregunta en el Congrés sobre la falta de convocatòries de la Comissió de Seguiment del Pacte Antitransfuguisme des de finals de 2010

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, i la diputada provincial d’EUPV per Alacant, Raquel Pérez, han anunciat hui en roda de premsa la pregunta que s’ha presentat davant la Mesa del Congrés perquè explique els motius pels quals la Comissió de Seguiment del Pacte Antitransfuguismo no ha celebrat cap reunió des de finals de 2010. En concret, Sixto ha explicat que el 7 de juliol de 1998 es va signar el denominat ‘Acord sobre un Codi de Conducta Política en relació amb el transfuguisme en les corporacions locals’, renovat al setembre de l’any 2000 i al maig de 2006.

Per la seua banda, la diputada provincial Raquel Pérez s’ha centrat en el cas de la Diputació d’Alacant. En concret, ha explicat que EU ja va denunciar el passat 21 de juny el cas de Fernando Sepulcre, diputat i regidor de Ciutadans que va abandonar el seu partit convertint-se en un trànsfuga en aferrar-se a les seues dues actes com a càrrec públic i recolzant al PP per a aconseguir la majoria absoluta dels populars en la Diputació d’Alacant i que César Sánchez es fera amb la presidència.

Esquerra Unida, a més, va portar a un Ple de la Diputació d’Alacant el text íntegre del pacte antitrànsfugas signat per PP, PSOE, i IU, entre altres deu partits en 2006, moció que finalment va ser rebutjada pels populars. “El PP es recolza en un trànsfuga per a continuar amb el seu mandat en la institució provincial i, per tant, està vulnerant el pacte antitransfuguismo, signat pel seu propi partit, i dotant-se de nul·la credibilitat en la seua acció de govern”.

“Dins dels acords d’aquest codi de conducta política en relació amb el transfuguisme s’especifica el compromís d’impedir la utilització de trànsfugues per a constituir, mantenir activament o canviar les majories de governs de les institucions públiques i a no recolzar cap iniciativa que provinga d’est”, ha explicat la diputada provincial, qui ha afegit que, segons aquest Pacte, el “no adscrit” no podria assistir a les juntes de portaveus, ni ostentar delegacions genèriques o especials, ni ser nomenat com a representant d’entitats depenents de la Diputació, ni tampoc percebre cap assignació com a grup polític, doncs deixa de representar a un partit. “No obstant açò, l’equip de govern li manté la retribució i les assistències als organismes autònoms. De fet, és el vicepresident de l’Institut Juan Gil-Albert”, ha denunciat Raquel Pérez.

Ricardo Sixto ha recordat que la Comissió de Seguiment és l’òrgan encarregat del control i seguiment del compliment d’aquest pacte antitransfuguismo i està integrada per un representant de cadascuna de les formacions polítiques signades de l’acord. Es va acordar que aquesta Comissió celebrara dues reunions ordinàries anuals, en els mesos de juliol i desembre preferentment, i reunions extraordinàries quan així ho acordara el Ministre d’Hisendes i Administracions Públiques, que presideix la Comissió, a petició de qualsevol dels partits signataris.

Les funcions d’aquesta Comissió són analitzar les possibles situacions de transfuguisme i prendre mesures encaminades a aïllar als qualificats com a trànsfugues, com és el cas de la Diputació d’Alacant. No obstant açò, des de la sessió celebrada al desembre de 2010, la Comissió de Seguiment no ha tornat a reunir-se.

“El transfuguisme és una forma més de corrupció posat que el que fa és allunyar al representant d’aquells als qui representa, una qüestió contra la qual hem de lluitar tots els representants públics i els partits polítics i una assignatura pendent en el sistema democràtic espanyol”, ha afirmat Sixto, qui ha insistit que des d’EUPV “anem a seguir reclamant que es convoque aquesta comissió per a tractar de normalitzar aquesta situació i, si almenys no es pot privar a un trànsfuga del seu càrrec, almenys que no tinga tots els drets que tenen la resta de representants”.

Show More

Related Articles

Back to top button