David Rodríguez és triat coordinador d’EUPV amb el recolzament del 51 per cent de l’assemblea

El nou coordinador ha destacat en el seu discurs que aquesta assemblea ha servit per a deixar clar que EUPV “segueix viva, vol seguir viva, està vigent el projecte polític i l’organització, i anem a continuar enfortint el nostre espai polític”. La llista encapçalada per David Rodríguez ha sigut triada pel 51 per cent dels delegats, és a dir, 197 vots, mentre que la liderada per Rosa Pérez ha aconseguit 189. D’aquesta manera, la presentada per Rodríguez obté 31 representants en el Consell Polític Nacional i la de Rosa Pérez un total de 29. El màxim òrgan de direcció ha triat hui a 60 dels seus membres, la meitat del total dels seus representants, i la resta serà triada per les diferents comarques.

El recentment escollit com a màxim dirigent d’EUPV ha defensat la necessitat de “treballar dur” durant els pròxims anys “per una EUPV unida, sobirana, digna, emmarcada en l’espai polític d’esquerra transformadora, implicada en els moviments socials, amb un protagonisme clau en la política municipal, per a recuperar visibilitat i capacitat d’incidència soci-política de la nostra formació, en el social i en l’institucional”.

Per a Rodríguez, aquesta assemblea ha permès “debatre i reflexionar sobre els nostres documents polítics, els hem elaborat col·lectivament per les diferents sensibilitats que formen EUPV, així com de la forma d’intervenció social”. També ha tingut paraules el nou coordinador per als membres que li van a acompanyar en aquesta nova etapa. “Es tracta d’una direcció que és el reflex d’aquesta pluralitat, expressió de la voluntat majoritària que es tradueix en companyes i companys disposats a donar-ho tot, amb convicció, capacitat i voluntat de lluitar social i políticament”.

Així mateix, ha assenyalat que la formació d’esquerres està contribuint a construir una alternativa política per a acabar amb el bipartidisme a Espanya i al País Valencià. “La nostra representació municipal ha augmentat considerablement i és imprescindible destacar el valuós treball de les nostres regidores i regidors, tant en els governs municipals com en l’oposició”.

No obstant açò, per a Rodríguez “és necessari anar més lluny”. “No ens conformem amb els governs de canvi o pactes del botànic que es queden en paper mullat. Cal seguir lluitant per al canvi i la transformació real. I EUPV ha de jugar un paper protagonista en tots els fronts. Marcarem el nostre propi full de ruta”, ha puntualitzat.

Finalment, el recentment triat coordinador d’EUPV s’ha dirigit als delegats assistents a la XII Assemblea afirmant que hvui “eixim reforçats, units i amb ganes de seguir en la lluita”. “Ningú va dir que fóra fàcil, però seguim en peus. Solament vos puc prometre treball dur, amb un equip lliurat a aquest projecte, plural, amb voluntat de convèncer per a vèncer”. “El País Valencià serà d’esquerres o no serà, i serà amb EU o no serà!”, ha conclòs David Rodríguez la seua intervenció.

Per la seua banda, Mamen Domínguez, representant de la Comissió Col·legiada d’IU, ha intervingut en l’assemblea per a traslladar tot el suport de la direcció federal a David Rodríguez i ha felicitat a la militància d’EUPV per l’esforç realitzat en el dia de hui. “Malgrat tenir la vostra assemblea heu aconseguit estar també presents en els carrers en les diferents manifestacions que havia i açò demostra que Esquerra Unida té una militància d’or”, ha subratllat.

Related Articles

Back to top button