Marina Albiol se suma a la mobilització contra TTIP i CETA al País Valencià

La portaveu d’Esquerra Unida en Brussel·les Marina Albiol oferirà hui i demà dues xarrades al voltant de les conseqüències locals dels tractats comercials internacionals que té previst signar la Unió Europea: el TTIP amb Estats Units i, de forma més imminent, el CETA amb Canadà. Albiol se suma així a la campanya de mobilitzacions que impulsen diferents col·lectius i entitats arreu del País Valencià, i en el marc d’una gran mobilització europea anomenada ‘tardor en resistència’, i que estén per tot el continent l’oposició a aquests acords. Hui dijous a les 19.30 hores Albiol participarà en una xarrada organitzada per Attac Castelló al Museu de Belles Arts; demà divendres, a les 19 hores acudirà a una altra xarrada-col·loqui al Centre Cultural El Lavadero de Xiva, organitzada per l’agrupació local d’EUPV.

Tal i com recorda Marina Albiol, “tant el TTIP com el CETA són tractats fets a mida de les grans empreses i els principals poders financers. Se’ns intenten vendre com una oportunitat per al desenvolupament, la creació de riquesa i l’augment de l’ocupació, però en realitat sota aquest embolcall hi ha un increment de la precarietat, la pobresa i l’atur, i una retallada dràstica en els drets i en serveis bàsics”.

De fet, aquesta mateixa setmana Albiol ha mantingut una reunió amb el cap negociador de la Unió Europea Ignacio García Bercero, una trobada en què va poder constatar que la UE no disposa de xifres realistes sobre la incidència real del tractat sobre l’atur: “Se’ns diu que és molt difícil fer una previsió realista sobre com pot afectar a l’ocupació, però es reconeix que hi haurà sectors que es veuran molt afectats. Lamentablement, al País Valencià hi ha una forta implantació de molts d’aquests sectors més vulnerables. Segons l’equip negociador, això es diu ‘costos de transició’, i nosaltres anomenem atur i pobresa a curt termini, i precarietat a llarg termini”.

Durant aquests dies hi ha nombroses activitats contra els tractats a nombroses ciutats d’Europa: “Des de l’esquerra europea cridem a les mobilitzacions. Han de ser un èxit. Perquè des dels carrers és l’única manera que tenim d’aturar el TTIP i el CETA”.

Nota: teniu a la vostra disposició un arxiu d’àudio amb declaracions de Marina Albiol al següent enllaç:

https://soundcloud.com/iueuropa/20161013-mobilitzacio-ttip-ceta

Show More

Related Articles

Back to top button