EU-ALZIRA VALORA POSITIVAMENT ELS RECONEIXEMENTS AL BRIGADISTA ALMUDÉVER I AL SINDICALISTA A. MONTALBÁN

El col·lectiu d’EUPV-Alzira mostra la seua valoració positiva que la Generalitat Valenciana haja considerat les propostes de l’Ajuntament d’Alzira, en la persona del brigadista Josep Almudéver, i de CCOO-PV, en el company Antonio Montalbán, per a les distincions del 9 d’octubre.

Recordem que l’Ajuntament d’Alzira va condecorar amb la medalla d’argent l’últim brigadista internacional viu i també va proposar per a què foren homenatjades aquestes brigades en els galardons del 9 d’octubre, com també feren altres municipis de la Ribera (la Pobla Llarga, Benifaió, Sueca…), després que fa 80 anys del colp d’estat de Franco contra la legalitat republicana i l’inici de la guerra civil. Les brigades internacionals foren un cos de voluntaris que van participar en el bàndol republicà, donat el nul suport internacional de les potències occidentals a la democràcia espanyola i la intervenció nazi i italiana del bàndol feixista. Josep Almudéver, fill d’immigrants valencians a França, va estar present en la Ribera durant la guerra civil i va viure posteriorment en l’exili.

Per un altre costat, EUPV ha estat present en els actes del 50é aniversari de les CCOO-PV, un dels actors que va lluitar per les llibertats democràtiques i per un estat social, que ha merescut el reconeixement en el seu nom a Antonio Montalbán, primer secretari general del sindicat, militant del PCE en la clandestinitat i regidor posteriorment d’EUPV a València. El company Antonio va presentar les seues memòries a Alzira en diversos actes d’EUPV.

 

Patricia Martínez Furió

Coordinadora d’EUPV-Alzira

Related Articles

Back to top button