Sixto: “No entenem que vaja a celebrar-se un segon 9 d’Octubre des del canvi de govern autonòmic sense que haja tornat a emetre RTVV”

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, amb motiu de la celebració aquesta vesprada de l’acte ‘La RTVV que volem’, ha criticat que es vaja a celebrar un segon 9 d’Octubre des que va canviar el govern autonòmic sense que l’ens públic estiga emetent. “Des d’EUPV és un nou desencís, va molt lenta la seua recuperació i els valencians i valencianes necessitem des de fa temps recuperar aqueix senyal, aqueixes emissions i no hi ha justificació possible a aquest retard”, ha assegurat Sixto.

En aquest mateix sentit, el dirigent de la formació d’esquerres s’ha referit a les traves que està patint la tramitació de la nova llei i ha criticat l’actitud “d’aquells que van matar directament la RTVV i que ara estan tornant a impedir la recuperació immediata del senyal”.

Així mateix, Ricardo Sixto ha defensat la necessitat de negociar amb els treballadors i treballadores “una eixida digna per al col·lectiu que va entrar en RTVV fa molt temps amb procediments legals i concordes als criteris d’igualtat, mèrit i capacitat”. “RTVV va nàixer d’una voluntat democràtica, d’un gran consens social per representar la veu d’un poble i possibilitar un vehicle de normalització lingüística i ser una finestra del País Valencià i permetre el desenvolupament d’una indústria audiovisual que es va veure minvada amb aquest tancament”, ha afegit.

Per tot açò, -ha continuat el diputat valencià- “no entenem que les coses vagen tan lentament durant tant temps i que ni el govern del Botànic ni els grups parlamentaris de les Corts Valencianes hagen tingut la capacitat de fer que RTVV torne a ser una realitat en l’aquest nou 9 d’Octubre”, ha indicat.

Cal destacar que el debat d’aquesta vesprada tindrà lloc en el Centre Cultural Octubre a les 19:00 hores i comptarà amb la participació de Reis Juan, presidenta de Mildenou, Xelo Vicente, presidenta del Comitè d’empresa de RTVV, Amadeu Sanchis, exconseller de RTVV per EUPV, i Josep Barberá, president d’ERPV.

Show More

Related Articles

Back to top button