Esquerra Unida recorda a Puig que Port Mediterrani compta amb un informe negatiu de la Generalitat

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha criticat les declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig, respecte al fet que el Consell no descarta definitivament el projecte de Port Mediterrani i el fet que haja instat als inversors al fet que ho reprenguen. “Des d’Esquerra Unida ho hem tingut clar des que es va conèixer la intenció de fer el projecte i ho seguim tenint”, ha aclarit Sixto, qui ha afegit que el que la formació d’esquerres vol que la gent tinga clar és que Port Mediterrani “forma part de l’antiga cultura econòmica que ens va portar a la bambolla immobiliària centrada en l’especulació i nosaltres ho condemnem perquè no genera riquesa sinó que produeix una crisi en el comerç”.

Així mateix, el dirigent d’EUPV ha assenyalat que en l’àrea metropolitana de València l’oferta comercial de grans centres comercials està coberta. “Pensem que el que hi ha darrere de tot açò no és més que una operació especulativa per a recalificar terrens, per a degradar el territori i, per açò, exigim al president del Consell que rectifique les seues afirmacions ja que cal recordar té un informe negatiu de la Comissió d’Avaluació Ambiental de la Generalitat”, ha dit.

Cal recordar que EUPV va estar treballant durant la passada legislatura en el Congrés dels Diputats en aquest tema, defensant que és necessari un canvi productiu i ho va a seguir fent en la present. Per a Ricardo Sixto, “la qual cosa no pot ser és que un ajuntament com el de Paterna se seguisca obstinant a continuar amb un model productiu que s’ha demostrat ja esgotat. Hem de centrar-nos més en la reindustrialització i no en una tercerizació comercial de la qual ja tenim oferta suficient”.

Finalment, el diputat valencià ha desmentit que un projecte d’aquest tipus vaja a crear ocupació. “El que succeiria és tot el contrari, és a dir, aquests grans centres comercials el que estan fent és buidar les ciutats del xicotet comerç i destruint molt més ocupació del que creen i el que es crea és en unes condicions molt precàries. Necessitem que es creu ocupació de qualitat i riquesa i açò és el que anem a defensar sempre”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button