EUPV pregunta en el Congrés pel desconeixement d’ajuntaments de l’Horta sobre els Fons ‘Edusi’

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha portat a la Cambra baixa el problema dels municipis de Torrent, Paterna, Quart de Poblet i Alfafar respecte a la falta d’informació entorn dels fons europeus sobre Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrada 2015-2020 ‘Edusi’, que hauran de desenvolupar-se en les ciutats o àrees funcionals urbanes de més de 20.000 habitants.

Aquests quatre ajuntaments de l’Horta de València van presentar projectes a l’inici de l’any per a rebre finançament europeu d’aquests fons i el passat 13 de juny s’havia d’haver fet públic quins comptaven amb recursos europeus. “No obstant açò, a data de hui, encara segueixen sense tenir cap tipus d’informació i denuncien que el Govern en funcions està retenint 35 milions d’ajudes europees que podrien correspondre’ls”, ha afirmat Sixto.

“Quins són els motius pels quals aquests ajuntaments no han rebut informació? Ha posat la UE algun impediment a Espanya per a accedir als fons europeus per a Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible? És un problema de gestió del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques?”, ha plantejat el diputat valencià en el seu escrit plantejat a la Taula del Congrés dels Diputats.

Finalment, Ricardo Sixto ha mostrat el seu desig que se solucione com més prompte millor aquesta paralització “d’uns fons que són extremadament necessaris per a aquests municipis ja que el fet que Espanya estiga dirigit per un Govern en funcions no és excusa perquè no es facen els deures”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button