EUPV demana la compareixença del president de ‘Red Eléctrica Española’ en el Congrés perquè explique l’ajornament del trasllat de la subestació de Patraix

Sixto: “No entenem com es pretén perpetuar l’activitat d’una activitat perillosa i nociva en ple centre d’aquest barri”

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha presentat una sol·licitud de compareixença en la Comissió d’Indústria, Energia i Turisme del president de ‘Red Eléctrica Española’ perquè explique els motius pels quals s’ajorna el trasllat de la subestació elèctrica de Patraix en eliminar-se la nova estació soterrada de la planificació d’instal·lacions elèctriques. Així mateix, Sixto també ha plantejat una bateria de preguntes a la Mesa del Congrés en les quals, a més dels motius d’aquesta decisió, incideix a exigir al Govern que explique la seua opinió respecte al fet que la subestació seguisca funcionant en ple centre d’aquest barri, així com si té previst tornar a incloure la nova estació en la planificació d’instal·lacions elèctriques.

Segons les últimes notícies, el trasllat de la subestació de transformació elèctrica del barri de Patraix a una parcel·la allunyada dels habitatges sembla que no es va a produir almenys fins a 2022, ja que l’estació soterrada del nou llit que hauria de substituir-la ha sigut eliminada de la planificació d’instal·lacions elèctriques.

“Com és possible que es permeta que una subestació elèctrica d’aquestes característiques seguisca funcionant quan manca de llicència municipal i compta amb una sentència a favor de 7 de gener de 2015 del TSJCV?”, s’ha preguntat Sixto, qui ha recordat que va ser arran d’una aparatosa explosió en 2007 quan es van disparar les alarmes i es van atendre les reivindicacions dels veïns que portaven anys alertant del risc de tenir una instal·lació elèctrica d’aqueixes característiques prop dels seus habitatges.

Així mateix, el diputat ha incidit que aquesta sentència del passat any va anul·lar l’acord municipal de l’Ajuntament de València que atorgava llicència d’activitat innòcua a aquesta subestació, desestimant el recurs interposat tant pel propi Ajuntament, com per Iberdrola i Xarxa Elèctrica Espanyola. “Aquesta sentència hauria de posar el punt i final a la subestació elèctrica de Patraix complint així les reivindicacions que al llarg d’una dècada els veïns i veïnes i la Plataforma pel Tancament han vingut reclamant i, no obstant açò, es pretén perpetuar-la en el temps”, ha defensat.

Show More

Related Articles

Back to top button