Albiol: “La Comissió Europea evidencia total despreocupació per les conseqüències del brexit en els sectors productius tradicionals valencians”

Brussel·les, 29 de setembre de 2016
Fa unes setmanes la portaveu d’Esquerra Unida a l’Europarlament Marina Albiol va preguntar a la Comissió Europea si s’han analitzat les possibles conseqüències de l’eixida del Regne Unit de la UE en els sectors productius valencians, i si està previst establir alguna mena de garantia o compensació per a aquells sectors que es puguen veure més perjudicats pel brexit. La resposta que acaba de donar el president Jean Claude Juncker a aquestes qüestions, segons Marina Albiol, “evidencia que la Comissió Europea no sent cap tipus de preocupació respecte a les conseqüències que el brexit pot tindre sobre els sectors tradicionals del nostre entramat econòmic, i per tant demostra una total despreocupació pel perjudici que pot causar en les vides de les persones”.

En exposar la pregunta Albiol incidia en les possibles conseqüències del brexit sobretot en sectors com la indústria o l’agricultura del País Valencià, “que són sectors especialment sensibles a canvis geopolítics per la seua forta activitat exportadora”, i la portaveu d’EU a Brussel·les advertia que els problemes que poden derivar-se d’aquest sotrac poliític “acabaran afectant els esglaons més vulnerables de la cadena productiva, és a dir, les treballadores i els treballladors. Seria interessant que la Comissió començarà a frenar la incertesa que genera el brexit, i per a això podrien començar a estudiar-se mesures concretes per absorbir l’impacte. Però, una vegada més, la Comissió ens demostra que les seues preocupacions no són les de la ciutadania, i apel·la a qüestions sobre procediments burocràtics i institucionals per eludir una resposta clara”.

Finalment, Marina Albiol subratlla que “des d’Esquerra Unida seguirem recordant als membres de la Comissió Europea que quan s’han de prendre decisions, la prioritat de les nostres polítiques han de ser els ciutadans i les ciutadanes. Perquè trobem que la Comissió té més interés a legislar a colp de tractat econòmic atenent als interessos de les grans multinacionals, que no a solucionar els problemes dels nostres sectors productius tradicionals”.

 

NOTA: Adjuntem la pregunta formulada a la Comissió, i el document amb la resposta de Juncker.

 

A més, teniu a la vostra  disposició un arxiu d’àudio per a la seua descàrrega amb declaracions de Marina Albiol. Al següent enllaç: https://soundcloud.com/iueuropa/20160929-resposta-brexit-pv

Show More

Related Articles

Back to top button