Esquerra Unida torna a presentar una PNL en el Congrés per a demanar el trasllat de les instal·lacions de la DGT situades en ple Parc Natural de l’Albufera

Sixto: “No entenem com se segueix permetent l’ús massiu de vehicles i la contaminació atmosfèrica i acústica en una zona protegida”

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha anunciat que ha tornat a presentar una Proposició No de Llei (PNL) en la Cambra baixa de les Corts Generals, tal com va fer en 2013, per a exigir que l’Administració General de l’Estat trasllade les instal·lacions ocupades actualment per la Direcció general de trànsit del Saler i que, cal recordar, es troben en uns terrenys de propietat pública on es vénen efectuant els exàmens de permís de conduir, “activitat clarament incompatible dins d’un parc natural com és el de l’Albufera a causa de l’habitual ús massiu de vehicles i, per tant, la seua conseqüent contaminació tant atmosfèrica com a acústica”.

Sixto ha apuntat que es tracta de terrenys de titularitat pública i, per açò, són les pròpies administracions, en aquest cas l’estatal i la municipal, les que han de vetlar perquè les activitats que es desenvolupen en les seues propietats siguen compatibles i respectuoses amb l’entorn en el qual es troben, fet que sembla ser que no ocorre en aquest cas”. Per açò, i tal com han sol·licitat els propis veïns i veïnes del Saler en nombroses ocasions, “l’administració ha d’emprendre la tasca de resituar l’activitat que s’efectua en les actuals instal·lacions de la DGT, tal com ja va fer en el seu moment amb el poliesportiu, i, per tant, destinar aquests terrenys a activitats d’ús totalment compatibles amb l’entorn del Parc Natural de l’Albufera”, ha declarat el diputat.

Una altra de les propostes incloses en la PNL que es va a presentar és que es coordinen les administracions competents per a una total regeneració de la franja dunar del Saler.

Related Articles

Back to top button