EUPV exigeix al Govern en funcions que modifique immediatament la reforma laboral després de la sentència del Tribunal de Justícia de la UE

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha instat hui al Govern en funcions al fet que es pose les piles i inicie els mecanismes necessaris per a poder adaptar la reforma laboral aprovada pel PP a la sentència dictada pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea que obliga a equiparar la indemnització dels contractes temporals amb els fixos.

“Alguna cosa tan greu com és que una sentència diga que la legislació espanyola és contrària a la normativa comunitària en denegar una indemnització per finalització de contracte a treballadors amb contracte d’interinitat mentre que la concedeix, en particular, als treballadors fixos comparables, és alguna cosa que no es pot demorar en el temps perquè estan en joc els drets laborals”, ha afirmat Sixto.

En aquest mateix sentit, el dirigent ha recordat que la formació d’esquerres va denunciar des del principi que la reforma laboral era anticonstitucional ja que incidia en l’acomiadament i en l’abaratiment del mateix i no en la creació d’ocupació, “que és el que realment necessita la societat i tot açò sense oblidar la retallada important de drets de les treballadores i treballadors”. “Ha hagut de ser el Tribunal de Justícia Europeu el que al final ens haja acabat donant la raó i, una vegada més, ens haja acolorit la cara en alguna cosa que era més que evident”, ha assegurat Ricardo Sixto.

Davant aquesta situació, des d’EUPV “demanem serietat amb un tema que afecta a milions de persones que estan patint les conseqüències d’aquesta antidemocràtica reforma laboral aprovada pel govern del PP”, ha indicat el diputat, qui ha afegit que, “encara que és cert que hem d’evitar que Mariano Rajoy continue en la Moncloa i que és necessari arribar a un Pacte de Govern, també ho és que hi ha milions de persones que necessiten més protecció i més drets en els seus treballs i el Govern Central s’ha de posar a la feina immediatament”.

Show More

Related Articles

Back to top button