ALZIRA, REFERENT PER A EU EN ELS GOVERNS MUNICIPALS EN LES JORNADES ORGANITZADES A ASPE EL DIA 24 DE SETEMBRE

El proper dissabte 24 de setembre, es durà a terme a Aspe tota una jornada de formació i de reflexió municipalista organitzada per EUPV, a la que ha estat convidat Ivan Martinez, portaveu del grup municipal d’EUPV i 2n tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Alzira. Alzira està sent un dels referents en els processos de municipalització dels serveis que havien estat privatitzats i del rescat d’allò públic.
Per a Ivan Martínez, que és a més regidor de Recursos Humans i Organització a Alzira: “Recordem que des d’EU, i allà on participem en equips de govern d’esquerres com l’Ajuntament d’Alzira, hem tractat d’iniciar un procés que revertisca el procés de privatitzacions que ha comportat la pèrdua de recursos municipals, sovint una pitjor qualitat dels serveis i unes condicions desfavorables per a les treballadores i treballadors. Des d’EU, i allà on estem en les institucions, creiem en allò públic com a garantia de millora en els serveis a la ciutadania i també de les condicions de treball. Això no obstant, són molts els reptes que se’ns plantegen: el marc legal i pressupostari restrictiu, la sostenibilitat dels mateixos serveis, una gestió més eficient, la convenient motivació del personal, etc.”
En aquesta jornada es pretén demostrar que municipalitzar serveis és possible si hi ha voluntat política i que remunicipalitzant serveis que havien estat privatitzats s’aconsegueix estalvi a les arques municipals i millorar el servei que s’ofereix al conjunt de la ciutadania, a més de garantir els llocs de treball.
El dissabte matí, inaugurarà la jornada una ponència sobre gestió econòmica: Visió d’esquerres de la normativa Montoro: el límit i regla de despesa, els plans d’ajust, la llei d’estabilitat pressupostària i l’endeutament. Banca pública municipal i es farà una taula rodona sobre experiències en la gestió d’Hisenda als nostres ajuntaments.

Show More

Related Articles

Back to top button