“RITA JA FA TARD, LA CORRUPCIÓ NO POT SER GRATUÏTA”

“Els diputats del PP haurien d’estar avergonyits de seguir compartint escò amb Rita Barberà”.

El diputat d’Esquerra Unida, Ricardo Sixto, defensa l’aprovació d’una llei que lluite contra la corrupció d’una manera efectiva,  “durant massa anys hem estat veient com en el nostre país s’han estat cometent obscenes i detestables pràctiques relacionades amb delictes tan greus com el blanqueig de diners, falsificació de documents, delictes fiscals, suborn, tràfic d’influències, malversació de cabals, prevaricació, revelació de secrets, negociacions prohibides a funcionaris, fraus contra l’administració i organització criminal”.

En aquest sentit, considera que la gravetat dels casos de corrupció en els quals estan imputats ex alts càrrecs i càrrecs de governs autonòmics i municipals, l’últim cas Rita Barberà, diputats i dirigents de partits polítics fan imprescindible escometre amb urgència les reformes necessàries amb l’objectiu de lluitar amb major eficàcia contra la corrupció, per això és urgent ja la conformació d’un govern.

És a dir, -ha indicat el diputat d’Esquerra Unida- “més enllà de les conductes delictives, la corrupció també ha sigut facilitada per la falta de transparència en la gestió i en la contractació pública, per la utilització clientelar de les institucions, l’escassetat de mitjans de la Fiscalia Anticorrupció o la ineficàcia del model de Tribunal de Comptes vigent, la lentitud de la Justícia i la falta de transparència i control dels procediments de requalificació urbanística i de contractació pública”.

A més, -ha insistit Sixto- “moltes de les mesures contra la corrupció no s’han desenvolupat per falta de finançament dels mecanismes de control ja existents”. Per açò, “és necessari incrementar els recursos financers i de personal destinats al Tribunal de Comptes per a realitzar les seues tasques de control relacionades amb el finançament polític, incloent una supervisió més a fons dels informes financers dels partits polítics”.

Des d’EUPV “defensem la necessitat de l’aprovació d’una llei integral i severa anti-corrupció, l’ampliació dels tipus penals i enduriment de les penes establides en el Codi Penal per als corruptes i per als corruptores públics i privats, l’establiment de penes agreujades quan el delicte es comet a través de la utilització de paradisos fiscals i la imprescriptibilitat dels delictes de corrupció”, ha assenyalat Sixto.

 

Show More

Related Articles

Back to top button