SIXTO: “NO PODEM CONSENTIR QUE LA GENT CONTINUE JUGANT-SE LA VIDA EN LA MEDITERRÀNIA”

El diputat d’Esquerra Unida, Ricardo Sixto, denúncia la incapacitat del govern i d’Europa de donar resposta a aquesta tragèdia, “no poden estar de vacances mentre la gent es juga la vida. Estan convertint la Mediterrània en un cementiri”.

Sixto ha lamentat l’actitud del govern de Rajoy davant d’aquesta situació ja que continua sense concretar les actuacions d’acollida necessàries ni la coordinació amb la resta d’institucions mentre les forces de seguretat continuen rescatant immigrants en la costa alacantina. “És necessari que el Govern compleixi amb el compromís d’acollir almenys el cupo de refugiats compromès amb la Unió Europea”, ha explicat.

 

“No podem permetre que la gent arribe al nostre país amb pateres i jugant-se la vida, fins i tot de menors, és inhumà. Espanya no pot continuar donant l’esquena, hem d’exigir que es respecten els drets humans i que no es perden més vides intentant travessar les fronteres. Des d’Esquerra Unida exigim al govern una política migratòria que respecte escrupolosament els drets humans, no podem criminalitzar a aquelles persones que busquen millorar la seua situació o, simplement sobreviure, és urgent que habilitem vies legals i segures que garanteixen l’accés al dret d’asil a les persones refugiades i evitar que hagen d’emprendre travessies mortals”, explica el diputat.

“Cal un nou govern amb capacitat per donar una resposta a aquest i altres problemes, un govern que garanteixi els drets de tots i de totes”, conclou Sixto.

 

Show More

Related Articles

Back to top button