ESQUERRA UNIDA DEMANA QUE ES GENERALITZEN A TOTS ELS AJUNTAMENTS INICIATIVES MUNICIPALS PER LES FESTES SENSE AGRESSIONS SEXISTES

Esquerra Unida demana a la FEMP i a la FVMP que inste als Ajuntaments a que impulsen polítiques efectives d’igualtat.

Per al diputat d’Esquerra Unida, Ricardo Sixto, “totes les iniciatives contra el sexisme són necessàries, la plena igualtat es guanya en tots els espais”.

Per a Sixto “és evident que calen mesures per evitar que es repeteixi el passat a les festes de Pamplona d’aquest any, les festes són per a tots i totes i ni l’alcohol ni les aglomeracions han de ser excusa per a agredir a cap persona. Hem de gaudir de la festa amb llibertat i amb seguretat” . Per això, des d’Esquerra Unida felicitem les iniciatives com les de l’Ajuntament de Bunyol i de Xàtiva “No és no” perquè són necessàries per lluitar contra la violència masclista.

Els retalls dels últims governs del PP han afectat a les polítiques d’igualtat i, per tant, al dret de les dones. La falta de pressupost en polítiques d’igualtat ha suposat la destrucció d’organismes i serveis en aquesta matèria i en atenció a les víctimes de violència de gènere, i açò suposa un revés per aconseguir la igualtat real. “És necessari més pressupost en polítiques d’igualtat calen recursos, per això des d’Esquerra Unida demanem al nou govern la recuperació d’un Ministeri d’Igualtat de Gènere amb competències exclusives i pressupost adequat”, explica el diputat d’Esquerra Unida.

Per a EUPV, “el feminicidi és una qüestió d’Estat, i exigeix una resposta concorde a la necessitat de reversió d’aquesta societat masclista i patriarcal”, així mateix, Sixto ha indicat que “en els últims anys l’alarmant augment d’agressions sexuals, vexacions verbals i assassinats de dones en tot l’Estat, corroboren que les relacions entre homes i dones se segueixen construint sobre bases patriarcals que continuen apuntalant la desigualtat i la discriminació masclista”.

Per a Cesca Chapí, regidora de dona i d’igualtat de Xàtiva, “aquesta campanya era necessària perquè la lluita contra l’eradicació de la violència cap a les dones ha de ser una prioritat en les agendes polítiques i institucionals i han de ser transversals, cal treballar des de tots els àmbits. Aquesta campanya de sensibilització pretén garantir un espai de seguretat per a les dones, les festes no poden ser una excusa per agredir a cap dona, cal assegurar que les dones puguen gaudir amb llibertat de la festa”.

 

 

Related Articles

Back to top button