EUPV PRESENTA PREGUNTES AL GOVERN SOBRE EL CENTRE PENITENCIARI DE PICASSENT I DEMANA LA COMPAREIXENÇA D’INSTITUCIONS PENITENCIARIES

El diputat d’Esquerra Unida, Ricardo Sixto, demanarà la compareixença del Secretari General d’Institucions Penitenciaries al Congrés dels diputats “per a que aclareixi la situació que es viu al centre penitenciari de Picassent”.

Ricardo Sixto denúncia que la situació  de la presó de Picassent des de fa temps “és més que lamentable”, i recorda que en l’anterior legislatura ja va tindre l’oportunitat de presentar diferents preguntes respecte la situació que es vivia i ja demanà la compareixença de Secretari General d’Institucions Penitenciaries.

L’informe publicat per l’Agrupació de Cossos de l’Administració d’Institucions Penitenciaries constata que ens trobem davant d’una situació endèmica, “Picassent és un dels centres penitenciaris més grans, si no més gran, de tota Espanya que, a més a més, de tindre un problema crònic de falta de personal, sobre tot per la llei que limita la possibilitat de contractar nous funcionaris, se sumen els retalls pressupostaris i les obres al centre. Tot açò sols ha fet que agreujar la situació”, explica Sixto.

“Des d’Esquerra Unida tornarem a demanar la compareixença del responsable dels centres penitenciaris i també presentarem una bateria de preguntes demanant al govern que explique com pensa corregir la situació de dèficit de personal i de recursos que pateix el centre de Picassent. Des d’Esquerra Unida exigim que es dote del personal i dels mitjans necessaris per la seguretat tant dels interns com del personal”, conclou Sixto.

Related Articles

Back to top button