L’1 de maig contra la pobresa salarial i els salaris dignes

En aquesta última legislatura del Partit Popular, les reformes i els retalls han fet augmentar la pobresa, especialment la femenina, i la desigualtat social.
Hem viscut un retrocés en drets laborals i sindicals, en definitiva, un retrocés democràtic on els més perjudicats han estat els treballadors i les treballadores. S’han creat les condicions laborals, socials i polítiques per afavorir cada vegada més l’explotació. Les reformes laborals del bipartidisme han disminuït els salaris i relegat els drets laborals i la negociació col·lectiva. En el que va del 2015, els salaris s’han reduït un 7% mentre les grans empreses, especialment les cotitzades en l’IBEX 35, han augmentat els seus beneficis.

L’1 de maig és la festa internacional del treball i des d’Esquerra Unida volem expressar la nostra solidaritat amb el treballadors i treballadores en lluita pels seus drets. També volem denunciar la situació de les corrents migratòries que estan produint tants morts al Mediterrani i a altres llocs.
Reclamem un 1 de maig reivindicatiu on la lluita pel treball de qualitat i el salari digne ha de ser l’element determinant de la mobilització i les alternatives polítiques. Per això, cal desenvolupar un nou model productiu, sostenible i democràtic. Un nou projecte de país que garanteixi pa, sostre i treball, però també salut, educació i dignitat.

Related Articles

Back to top button