PE 26478 BECAS Mº AA.EE

El diputat d’Esquerra Unida, Ricardo Sixto, ha registrat una bateria de preguntes sobre las beques que s’ofereixen des del  Ministeri d’Afers Exteriors i de Cooperació (MAEC) per a completar la seua formació en Ambaixades, Consolats i Representacions Permanents d’Espanya l’Exterior.

Aquest tipus de beques per a joves estudiants o nous llicenciats o graduats no són remunerades ni tenen cap tipus d’ajuda per a manutenció o despeses “amb el qual, d’aquesta manera, la pròpia Administració sotmet a aquests becaris a la precarització”, explica Sixto, “o més aviat es tracta de beques dirigides només a aquells estudiants que puguen pagar l’estada a l’estranger o a Madrid “.

Per al diputat d’Esquerra Unida aquestes beques estan dirigides a “la gent rica” de manera que “des del Ministeri d’Exteriors es fomenta la desigualtat, ja que no tots els estudiants tenen accés a aquestes beques formatives. Pots tenir el millor expedient acadèmic i no poder accedir només per no tenir recursos econòmics”. En aquest cas aquest tipus de beques de formació vulneren el principi d’igualtat “ja que nega la possibilitat d’accedir a tots i a totes beneficiant només a aquells que tinguen mitjans econòmics per seguir la seva formació”, afegeix el diputat.

“Des d’Esquerra Unida apostem per un sistema generalitzat de beques-salari que possibilite la plena dedicació a l’estudi i la formació de tots els estudiants, sense dependre de la seva família, especialment per a aquells sectors econòmicament desfavorits. No entenem unes pràctiques no remunerades fora de l’àmbit curricular educatiu”, explica Sixto.

“El que és evident és que el govern del PP només governa per a uns pocs i segueix sense apostar per l’educació pública i de qualitat”, conclou.