El diputat d’Esquerra Unida en el Congrés, Ricardo Sixto, denúncia la proliferació d’anuncis en diferents mitjans en els quals es demana un treball qualificat i sense cap remuneració a canvi.

El dret a treballar i a cobrar una remuneració suficient per satisfer les seues necessitats i les de la seua família, és un dret recollit a l’article 35 de la Constitució Espanyola. “El treball ha de ser lliure, segur i, per descomptat digne, i per això una persona ha de cobrar per ell”, diu Sixto.

“Amb aquest tipus d’ofertes s’aprofiten, sobretot de la gent jove, i el que es fan és equiparar el treball al no res, li treuen el valor, és un treball com a esclavitud”, denúncia Sixto.

“El problema és que amb les reformes laborals que s’han dut a terme només ens ha portat més pobresa i més desigualtat, s’ha confirmat que tenir feina ja no significa tenir una vida digna. I aquest tipus d’empreses es comporten com `carronyers’ i utilitzen la precarietat per seguir explotant els aturats”, es queixa Sixto.

Per al diputat “és lamentable que existisquen aquest tipus d’ofertes i que es publiquen, açò s’acosta a la immoralitat, al final haurem de pagar per anar a treballar”. Per això, ha presentat una bateria de preguntes al govern per a que aclareixi quin tipus de mesures es van a prendre al respecte. “És necessari que la inspecció de treball actue ja, portem anys denunciant la precarietat laboral, però açò ja ratlla la immoralitat”Pe 26590 OFERTA DE TRABAJO SIN RENUMERACIÓN