La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, torna a exigir el cessament del senador del Partit Popular Pedro Agramunt Font de Mora de tots els seus càrrecs públics, després que s’haja donat a conèixer que el Consell d’Europa l’ha inhabilitat durant un període de 10 anys degut al seu paper actiu en un afer de corrupció i suborns: “¿Qué mes necessita el Partit Popular per apartar de les seues funcions a algú que acaba de ser sancionat per pràctiques escandaloses de corrupció internacional, com l’acceptació de suborns en forma de serveis de treballadores sexuals?”, es pregunta Albiol.

Per a Marina Albiol, “ja està prou danyada la imatge internacional de l’Estat espanyol com per a mantindre en un càrrec públic al senat a un personatge que no només ha emès possiblement informes falsos en base a suborns, sinó que es va permetre fer repugnants declaracions públiques vexatòries contra les dones”.

La portaveu d’EU a l’Eurocambra remarca que “el prestigi i la imatge de l’Estat espanyol al Consell d’Europa ha quedat molt marcat negativament per l’acció que ha suposat la inhabilitació de Pedro Agramunt i de Jordi Xuclà, qui també hauria de ser apartat de les seues responsabilitats públiques”. Davant aquest desprestigi, Albiol indica que “I l’única manera d’oferir alguna mostra de que a l’Estat espanyol les pràctiques corruptes no són impunes és cessar-los de la seua activitat pública. De no fer-ho, es tornarà a quedar davant Europa com un territori permissiu amb la corrupció”.

Marina Albiol considera que la data del proper dimarts establerta pel PP per tractar el cas Agramunt i escoltar la seua versió “sembla tot un paripé de cara a la galeria. En primer lloc, perquè el tema té suficient gravetat com per a prendre mesures de forma urgent. I d’altra banda, perquè independentment de quina versió en la seua defensa explique Agramunt, l’únic fet tangible i demostrat és que el Consell d’Europa l’ha inhabilitat. Si el PP no fa el mateix, demostrarà que la qualitat democràtica espanyola està encara molt lluny de la del conjunt d’Europa”.