La Diputació d’Alacant recolza al col·lectiu d’educadores d’educació especial i infantil

Pérez: “la situació de vulnerabilitat d’aquestes professionals ha de rebre resposta per part de la Conselleria i, personalment, del conseller Marzà”

La diputada d’EUPV en la Diputació d’Alacant, Raquel Pérez, ha presentat una moció en el ple provincial d’aquest matí en suport a les educadores i educadors d’educació especial i infantil d’Alacant que ha sigut aprovada amb l’únic vot a favor d’EUPV i l’abstenció de la resta de grups polítics.

La diputada provincial d’esquerres va assenyalar la situació de vulnerabilitat que pateix el col·lectiu d’educadores i educadors d’educació especial i infantil, col·lectiu que, per a la pròpia Administració educativa, ocupen llocs d’especialistes en Educació Infantil o Especial atenent als alumnes i alumnes en l’aplicació de programes per a l’autonomia personal, al costat de docents la programació escolar i, en general, participant dels programes educatius en aquells centres docents públics on desenvolupen la seua tasca.

No obstant açò, per a dit col·lectiu, l’ordre del sector d’educadores especials i infantil és ambigua i les funcions depenen sempre de la interpretació de la direcció del centre o de l’inspector/a. A més, “la situació d’aquestes professionals s’ha vist agreujada els últims anys pels continus canvis des de la Conselleria d’Educació, encapçalada pel Sr. Marzá, el qual, ha establit noves metodologies com les jornades contínues o el projecte experimental d’aules de dos anys, sense comptar amb els mitjans ni els recursos adequats per a la implementació i inclusió real”, assenyala Pérez.

Tant és així, que el Jutjat del Contenciós-Administratiu nº 10 de València (després d’una demanda interposada per la Federació d´Ensenyament de CC OO-PV) ha dictat una sentència deixant clar que els educadors d’Educació Especial i Infantil no són, a més, monitors de menjador. Per açò anul·la la Resolució de l’1 de setembre de 2015 per la qual es fixen les instruccions del servei complementari de menjador escolar en els centres docents de titularitat de la Generalitat Valenciana i el jutjat condemna en costes a la part demandada: la Conselleria d’Educació.

Per tot açò, la Plataforma d’Educadors Ed. Especial i Infantil d’Alacant, reivindica unes condicions laborals dignes sol·licitant a la Conselleria d’Educació i l’Administració pública, de les quals depèn, se senten a negociar unes condicions laborals justes per al seu col·lectiu. En aquest sentit, la moció presentada per Pérez, cerca donar suport al col·lectiu instant així al Conseller Marzà “dignitat professional per a les educadores d’Alacant i cedisca davant les contínues sol·licituds d’audiència per part d’aquest col·lectiu, per a negociar unes condicions laborals justes per al sector, a més de redactar funcions clares que trenquen amb l’ambigüitat actual”.

Finalment, la moció va ser aprovada amb l’únic vot a favor de la diputada d’esquerres Raquel Pérez i les abstencions del PSPV, Compromís, el PP i el diputat no adscrit. Pérez, per la seua banda, assenyala la “situació de vulnerabilitat d’aquestes professionals que han de rebre resposta per part de la Conselleria i, personalment, del conseller Marzà”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button