Esquerra Unida rebutja els pressupostos del Govern valencià de PP i VOX

Esquerra Unida del País Valencià considera que la proposta de pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l’any pròxim són tota una declaració d’intencions de govern del PP-Vox.

La reducció en un 77% del pressupost en Transparència mostra clarament la seua nul·la voluntat de ser un govern transparent. La passada legislatura es va avançar als màxims nivells en aquesta matèria, sent la institució autonòmica valenciana la més transparent de l’Estat, mentre que ara retallen més de tres quartes parts eixe pressupost deixant-lo en mínims. Tornem a l’opacitat que caracteritzava la Generalitat abans del Govern del Botànic.

Respecte a les polítiques de memòria es mantenen únicament les partides blindades en la passada legislatura, com són les exhumacions i la identificació, no obstant això, respecte a l’Institut Valencià de Memòria Democràtica, la reducció és tan àmplia que impedirà la seua posada en funcionament. La coordinadora general d’EUPV i ex Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez, afirma que “amb eixos pressupostos el PP-Vox volen evitar la transparència, alguna cosa que han evidenciat des del minut un de la legislatura”. En matèria de memòria democràtica, afig que “només mantenen l’heretat, tenen un Director General amb molt d’interés a traure pit d’un treball realitzat per l’anterior govern, però a l’hora dels pressupostos mostra el seu nul respecte per la memòria democràtica”.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba