EUPV Borriana denúncia que PP i VOX actúen contra l’educació sexual i en diversitat

El passat mes de juliol el govern municipal, de la mà del seu regidor de cultura, l’ultradretà Jesús Albiol, ja va decidir que els menors de Borriana no podien accedir a diverses publicacions en valencià i català perquè això, segons paraules del propi regidor Albiol, era «pancatalanisme». 

Finalment, el mateix alcalde del PP, Jorge Monferrer, va donar el seu suport a aquesta censura explícita i basada en criteris polítics i sectaris, donant de baixa la subscripció d’eixes publicacions pel futur.

Ara, el mateix regidor d’extrema dreta, el senyor Albiol, sorprén els veïns i veïnes de Borriana amb una nova ofensiva contra la cultura i les llibertats de la gent més jove retirant els llibres de diversitat sexual i sobre educació sexual de la secció juvenil de la biblioteca, precisament a on pensem que més cal que estiguen perquè els xiquets i xiquetes de Borriana puguen consultar-los, resoldre dubtes i educar-se en sexualitat sense tabús, censures i pors.

Per desgràcia el censor major de Borriana, el regidor Albiol, novament avalat pel silenci còmplice de l’alcalde, ataca de nou i vol imposar la seua extrema ignorància als altres, ocultant a la vista i a les possibles consultes de la joventut aquesta infirmació tan necessària pel correcte desenvolupament d’una sexualitat sana.

Primer de tot, des d’Esquerra Unida ens sorprèn que un regidor tinga la gosadia d’aplicar una normativa, la Llei 4/2011 de Biblioteques de la Generalitat valenciana, per ocultar als joves de Borriana qualsevol informació sobre educació o diversitat sexual basant-se en l’article 20 de la llei i que justifique eixa decisió en el fet que vol «protegir els joves». Als joves se’ls protegeix donant-los cultura, informació i llibertat per escollir i no prohibint! És evident que estem enfront l’imposició de la limitada visió del regidor censor, que pareix que veu com pornogràfic qualsevol visió que es diferencie de la seua. 

Des d’EUPV Borriana ens preguntem quin mal li pot fer a un jove o una jove llegir llibres com «D’on venen els bebés» d’editorial Liberica, «Malalties de transmissió sexual» de Dolores Bou o «Educació sexual entre els 6 i 9 anys» de Serenella Parazzoli i Raffaella Zardoni, per exemple. Segurament el senyor Albiol prefereix que els xiquets i xiquetes de Borriana s’informen de la sexualitat a internet o en xerradetes entre els companys i companyes de classe abans que en llibres seriosos i escrits per professionals de la sexualitat i l’educació. I clarament és allò que busca situant aquests continguts en un espai diferent –ves a saber si amb pany i clau i ben guardats de la vista- a on els més joves segurament tindran vergonya d’accedir. El senyor Albiol tracta aquestes publicacions serioses i informatives com si es tractara de pel·lícules X i molt possiblement al seu cap totes són iguals, però ell no té cap dret a imposar eixa visió tancada i retrograda a tothom per molt regidor que siga.

Des d’Esquerra Unida Borriana exigim que l’ajuntament paralitze qualsevol acció del regidor Jesús Albiol encaminada a ocultar a la joventut les publicacions ara disponibles sobre educació i diversitat sexual i es demane de forma urgent un informe al Consell Assessor de Biblioteques de la Comunitat Valenciana, l’ens que la pròpia Llei 4/2011 de Biblioteques de la Comunitat Valenciana (que el regidor pren com a excusa per censurar novament les lectures de la gent) estableix com a òrgan consultiu en aquesta matèria.

Donat que la decisió del Sr. Albiol es basa exclusivament en el seu criteri polític i personal i no en un informe dels tècnics de la biblioteca o d’un organisme superior, també exigim que des de la Conselleria de Cultura s’aplique al regidor en qüestió l’article 45 de la Llei 4/2011 sobre infraccions greus que indica que «les accions o omissions que impedisquen, limiten o de qualsevol altra manera menyscaben sense causa justificada el dret d’accés dels usuaris, presencial o a distància, als registres culturals i d’informació» amb la corresponent sanció econòmica.

Aprofitem des d’EUPV Borriana per recordar-li al regidor Albiol que la Biblioteca de «La Mercé» encara no forma part de la Xarxa electrònica valenciana de Biblioteques i que té un espai a la web municipal que difícilment serveix per a trobar informació o el catàleg de publicacions disponibles. Creiem fermament que Albiol li faria un millor servei als ciutadans i ciutadanes de Borriana treballant per millorar el servei de biblioteca pública física i electrònica abans de dedicar-se a censurar i decidir de forma personal que es pot i que no es pot llegir a la biblioteca de tots i totes els borrianencs. I, si de pas quan va a la biblioteca a fer de les seues, agafa algun llibre i se’l llig, millor que millor. Li aconsellem «Farenheit 451» de Ray Bradbury.

ESQUERRA UNIDA BORRIANA

eupvborriana@gmail.com

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba